Subscribe:

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Toshiba: Παρουσίασε στην CES 2011 τις πρώτες 3D τηλεοράσεις 56” και 65” ιντσών που δεν χρειάζονται γυαλιά

Δυναμικό παρών έδωσε η Τoshiba στη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών CES 2011 που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας τηλεοράσεις 3D μεγαλύτερες των 40”, που δεν χρειάζονται ειδικά γυαλιά για προβολή 3D περιεχομένου!
Στην έκθεση CES 2011 η Toshiba παρουσίασε τις πρώτες 3D τηλεοράσεις στον κόσμο διαστάσεων 65” και 56” για τις οποίες δεν απαιτείται η χρήση των ειδικών γυαλιών.
Τα πρωτοποριακά αυτά μοντέλα τηλεοράσεων 3D που παρουσιάστηκαν στο Λας Βέγκας διαθέτουν πάνελ οπίσθιου φωτισμού LED με 4096 x 2160 pixels (πάνελ 4k2k). Η τεχνολογία Integral Imaging της Toshiba, που εφαρμόστηκε στις τηλεοράσεις 3D αυτού του είδους, λειτουργεί με πολλαπλά σημεία θέασης που επιτρέπουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται τρισδιάστατα τις εικόνες που προβάλλονται, ενώ παράλληλα προσφέρει ευρεία γωνία θέασης.
Χάρη στην εξειδικευμένη τεχνολογία της υπέρθεσης των σημείων θέασης, οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κινούν το κεφάλι τους κατά την θέαση 3D περιεχομένου, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά το τρισδιάστατο εφέ.
Οι τηλεοράσεις 3D αυτής της τεχνολογίας είναι σίγουρο ότι θα βάλουν σε πειρασμό όσους αναζητούν πάντα ό,τι νεότερο υπάρχει στον κλάδο των ηλεκτρονικών συσκευών!

Via:xblog.gr