Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Η Apple μηνύει τη Samsung για αντιγραφή των iPad – iPhone


Οι δικαστικές διαμάχες ανάμεσα σε εταιρίες που ασχολούνται με την καινοτομία και την τεχνολογία δεν είναι κάτι σπάνιο, πόσω μάλλον όταν πρόκειται τη νέα κερδοφόρα αγορά των smartphones και tablets.
Έτσι, μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι η Apple μήνυσε τηSamsung με την κατηγορία ότι αντέγραψε τα iPhone και iPad, φέρνοντας για παράδειγμα τις ομοιότητες του Samsung Galaxy S με το iPhone 3GS, αλλά και του Samsung Galaxy Tab με το iPad.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό που επικρατεί με τις πατέντες και τα δικαιώματα χρήσης έχει ξεφύγει σε απίστευτα επίπεδα, και πραγματικά δε θα μπορούσε να δημιουργηθεί κανένα προϊόν χωρίς να υπάρχουν αυτές οι “καταπατήσεις”.
Όσοι έχετε ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι η διαφορά μεταξύ δύο πατεντών μπορεί να είναι η αλλαγή μιας λέξης στη σύνταξη της, οπότε κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί, νομικά τουλάχιστον, ότι η Samsung έχει όντως αντιγράψει την Apple. Η ηθική αντιγραφή είναι ένα άλλο ζήτημα.
Από την άλλη μεριά, συνήθως αυτές οι δικαστικές διαμάχες καταλήγουν σε συμβιβασμούς που αποφέρουν άλλου είδους οφέλη στην ενάγουσα εταιρία, π.χ. κάποια αποκλειστικότητα για χρήση οθονών ή επεξεργαστών της Samsung στα μελλοντικά προϊόντα της Apple.
Via:techgear.gr