Subscribe:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Steve Ballmer: τα προβλήματα άρχισαν και οι πρώτες φωνές για αποχώρηση είναι δυνατές


Steve Ballmer: τα προβλήματα άρχισαν και οι πρώτες φωνές για αποχώρηση είναι δυνατές
Δεν είναι ακριβώς νέο ότι αρκετοί από τους κατόχους μετοχών Microsoft δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία της εταιρείας. Τα τελευταία 10 χρόνια, όσο περίπου είναι CEO ο Steve Ballmer, η πορεία της μετοχής είναι πτωτική. Η Microsoft συνεχίσει να χάνει έδαφος και χρηματιστηριακή αξία με ανησυχητικό βαθμό, τόσο ώστε κάποιοι να φωνάζουν ότι είναι ώρα για την αποχώρηση του Steve Ballmer. Το θέμα έθεσε ο David Einhorn, hedge fund manager της Greenlight Capital που διαχειρίζεται περί τα 9 εκατομμύρια μετοχών της Microsoft και θέλει να λεφτά να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται.
Ήδη εκφράζονται ανησυχίες και δεύτερες σκέψεις για την καθυστέρηση της Microsoft στον κόσμο των κινητών,την εξαγορά του Skype αλλά και την επιτυχία της εταιρείας στις υπηρεσίες cloud. Ο Ballmer, που πρόσφατα παραδέχτηκε ότι ήθελε τα Windows Phone διαθέσιμα από το 2008, έχει πλέον να αντιμετωπίσει και το βάρος της εξαγοράς του Skype αλλά και την διατήρηση της Microsoft απέναντι στον ανταγωνισμό του Google και της Apple σε επίπεδο υπηρεσιών και λειτουργικού.
Μουσική, gaming, οικονομικές συναλλαγές από κινητά, mobile apps και φυσικά διαφήμιση και search είναι μόνο μερικά από τα σημεία που η Microsoft προσπαθεί να καινοτομήσει και να βρεθεί μπροστά ενώ την ίδια ώρα βλέπει εναλλακτικές υπηρεσίες όπως το Google Docs να τρώνε κομμάτι της πίτας από το Office, πηγή τεράστιων εσόδων για το Redmond. Ο Ballmer έχει να αντιμετωπίσει πολλά και πρώτα από όλα την αύξηση της τιμής της μετοχής της Microsoft.
Via:pestaola.gr