Subscribe:

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η Intel ετοιμάζει νέα μικροαρχιτεκτονική για τους Atom



Intel Atom
Πριν από λίγες ημέρες, η Intel αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα 3D transistors που πρόκειται να ενσωματώσει στους επεξεργαστές της. Πληροφορίες από το εσωτερικό της εταιρείας αναφέρουν ότι η τεχνολογία αυτή πρόκειται να συνδυαστεί μια νέα μικροαρχιτεκτονική στη σειράAtom.


Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή λεπτομέρειες για τη νέα μικροαρχιτεκτονική που θα υιοθετήσει η Intel στους μελλοντικούς Atom, πέρα από την κωδική ονομασία Silvermont. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Silvermont θα είναι ένα system-on-a-chip (SoC) design, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον Atom Z760. Όσο για το τι ωθεί την Intel να αναπτύξει μια νέα μικροαρχιτεκτονική, η απάντηση είναι απλή: ισχυρές επιδόσεις με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση, δεδομένου ότι οι Atom απευθύνονται σε φορητές συσκευές που τροφοδοτούνται από μπαταρία.


Η εταιρεία φέρεται αποφασισμένη να επιταχύνει όσο γίνεται το νέο design. Οι Atom που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται στα 45 νανόμετρα, ενώ σε λίγο καιρό θα έχουμε και μοντέλα στα 32 νανόμετρα. Αν τελικά η Silvermont κάνει ντεμπούτο στην αγορά μέσα στο 2013, θα μιλάμε για τρεις γενιές επεξεργαστών Atom μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.


Via:e-pcmag.gr
http://techbloggernews.blogspot.com/2011/05/update-xbox-360-paypal-xbox-live.html