Subscribe:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο Jobs ήθελε να «καταστρέψει» τα Android

Σύμφωνα με την επερχόμενη βιογραφία του Steve Jobs, ο συνιδρυτής της Apple, είχε ως στόχο να καταστρέψει το λειτουργικό σύστημα της Google για κινητά, επειδή θεωρούσε ότι πρόκειται για ένα κλεμμένο προϊόν.
Σίγουρα δεν αποτελεί και είδηση ότι ο Jobs, δεν ήταν ένθερμος υποστηρικτής του λειτουργικού συστήματος Android, ωστόσο το να τον απασχολεί σε τέτοιο βαθμό είναι όπως και να το κάνουμε ένα θεματάκι.
Η βιογραφία του Jobs, που επιμελήθηκε ο Walter Isaacson, εξιστορεί ένα περιστατικό που συνέβη το 2010, κατά το οποίο ο κύριος Apple εξέφρασε τον θυμό, όταν πληροφορήθηκε ότι η HTC κυκλοφόρησε ένα κινητό τηλέφωνο που θα έτρεχε Android, το οποίο πίστευε ότι διέθετε αρκετά από τα χαρακτηριστικά του iPhone.
Συγκεκριμένα φέρεται να δηλώνε ότι θα προσπαθούσε να αποδείξει αυτήν την αδικία μέχρι να αφήσει και την τελευταία του πνοή, ακόμα και αν χρειαστεί να ξοδέψει μέχρι και την τελευταία δεκάρα από την περιουσία των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Apple.
Μία αναφορά από το Associated Press, που έχει ήδη λάβει μία κόπια της βιογραφίας, υποστηρίζει ότι περιγράφει το πόσο πολύ η σχέση μεταξύ του Jobs και του Eric Schmidt, είχε αρχίσει να χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.
Από το 2006 μέχρι το 2009, ο Schmidt, συμμετείχε στο συμβούλιο της Apple αλλά και την ίδια στιγμή διατελούσε CEO της Google. Ωστόσο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το συμβούλιο της Apple, καθώς ο ανταγωνισμός των δύο εταιρειών στο χώρο των κινητών τηλεφώνων είχε αρχίσει να ανάβει για τα καλά.
Αν και ο Jobs απέτυχε να καταστρέψει τα Android, ποτού φύγει από αυτό τον κόσμο, κατάφερε σίγουρα να κάνει το iPhone ένα από τα εμπορικότερα smartphones σε όλον τον κόσμο και να κυριαρχήσει στον χώρο, ακόμα και με το αντίπαλο δέος της την Samsung έχει καταφέρει να κερδίσει δύο τουλάχιστον δικαστικές μάχες σε Αυστραλία και ΗΠΑ.
Στον χώρο με τις δικαστικές διαμάχες έχει μπει και η HTC, η οποία μήνυσε την Apple για ζητήματα πατεντών, ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της Apple. 


Via:proho.gr