Subscribe:

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Αpple κατοχύρωσε την κίνηση ξεκλειδώματος στις οθόνες αφής

Tην προηγούμενη εβδομάδα, στις 25 Οκτωβρίου, η Apple κατοχύρωσε ενώπιον της υπηρεσίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των H.Π.Α. την πατέντα του ξεκλειδώματος της οθόνης κινητού τηλεφώνου με οριζόντια κίνηση αφής. Συγκεκριμένα η πατέντα υπ' αριθμόν 8.046.721:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  p5b.jpg Εμφανίσεις:  0 Μέγεθος:  16,9 KB"Μία συσκευή με οθόνη αφής μπορεί να ξεκλειδωθεί μέσω κίνησης των δαχτύλων επί της οθόνης. Η συσκευή αυτή ξεκλειδώνει αν η κίνηση αυτή αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο και προκαθορισμένο τρόπο. Η συσκευή προβάλει μία ή και περισσότερες εικόνες κλειδώματος οι οποίες αντιστοιχούν στις συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεκλειδωθεί η συσκευή. Η πραγματοποίηση της κίνησης ξεκλειδώματος σύμφωνα με την εικόνα ξεκλειδώματος, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει και την μετακίνηση της εικόνας αυτής προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επίσης μπορεί η συσκευή να υπενθυμίζει με οπτικό τρόπο στον χρήστη τον τρόπο με τον οποίο ξεκλειδώνει η οθόνη."
Αποκωδικοποιώντας το παραπάνω νομικό κείμενο το συμπέρασμα είναι πως η Apple κατοχύρωσε σε πατέντα το ξεκλείδωμα της οθόνης με κίνηση αφής, την οθόνη ξεκλειδώματος με την οποία ο χρήστης ενημερώνεται για το ότι πρέπει να ξεκλειδώσει την οθόνη, την σχεδίαση της εικόνας με την οποία η συσκευή ενημερώνει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η κίνηση αφής για να ξεκλειδώσει η οθόνη και την υπενθύμιση της κίνησης ξεκλειδώματος της οθόνης.

Οι παραπάνω λειτουργίες που αφορούν ξεκλείδωμα οθόνης είναι σίγουρα λειτουργίες που σήμερα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android και μοιάζει πολύ πιθανό να δημιουργήσουν ένα ακόμα πρόβλημα στην Google και τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Via:www.adslgr.com