Subscribe:

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Adobe: ξεχάστε Flash player σε Android και mobile συσκευές


Adobe: ξεχάστε Flash player σε Android και mobile συσκευές
Τέλος εποχής για το Flash σε κινητά και tablets, σε Android και οπουδήποτε αλλού η Adobe προσπαθούσε να εγκαταστήσει το Flash και να προσφέρει την εμπειρία του full web μέσα από μικροσκοπικές οθόνες και μπαταρίες με χαμηλούς χρόνους ζωής. Η Adobe είναι ξεκάθαρη και λέει ότι το Flash σε mobile συσκευές είναι νεκρό. Αντιθέτως η εταιρεία θα ασχοληθεί με την HTML5 που πλέον όλος ο κόσμος αγαπάει και χρησιμοποιεί ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τους developers να ασχοληθούν με το AIR.
Σε πολλούς θα έρθει στο μυαλό η κόντρα μεταξύ Apple και Adobe για το Flash στο iOS και άρα στο iPhone και iPad. Για την ακρίβεια η κόντρα μεταξύ Steve Jobs και Adobe που έφτασε σε χαρακτηριστικά υψηλούς τόνους κάποια στιγμή με ανταλλαγές ανακοινώσεων.
Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αυτής της κόντρας όμως δεν είναι η άποψη της Apple και η μη υιοθέτηση του Flash lite ή Flash σε συσκευές. Το σημαντικότερο στοιχείο της κόντρας αυτής είναι η προσπάθειας όλων των άλλων εταιρειών να τρέξουν να υποστηρίξουν το Flash και την έννοια του full web όταν έβλεπαν ότι η μπαταρία αδειάζει, ο επεξεργαστής ζορίζεται και η GPU δεν διατηρεί υψηλό frame rate, η Adobe δεν ήταν σε θέση να διαθέσει στην αγορά μια έκδοση του Flash player με σημαντικές βελτιώσεις ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Όλοι είχαν καταλάβει ότι η Adobe δεν μπορεί να κάνει το Flash player το ίδιο αποτελεσματικό στα κινητά και tablets όπως είναι στα PC, για αυτό άλλωστε οι τελευταίες διαφημίσεις νέων μοντέλων Android κινητών και tablets δεν ασχολούνται καν με την έννοια του full web.
Via:pestaola.gr