Subscribe:

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τα κινητά με τεχνολογία android χαλάνε συχνότερα

 Τα κινητά με τεχνολογία android χαλάνε συχνότερα
Ουάσινγκτον

Στο «φτωχό» hardware, και όχι στο λογισμικό, αποδίδει η εταιρεία μελετών WDS το υψηλό ποσοστό κλήσεων υποστήριξης για smartphone που βασίζονται στο Android. Έρευνά της δείχνει ότι το 14% των κλήσεων για υποστήριξη σε κινητά με Android αφορά σε δυσλειτουργίες του hardware. Στα κινητά με Windows το αντίστοιχο ποσοστό προβλημάτων στο υλικό είναι 11%, σε συσκευές iOS μειώνεται στο 7% και τέλος στο 6% σε smartphone Blackberry, όπως μεταδίδει το Telecoms.com.
H WDS εκτιμά ότι το κόστος της επισκευής πέφτει «βαρύ» στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία επιστροφής και επισκευής από τον κατασκευαστή. Υπολογίζεται δε ότι, φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Πάντως, η WDS τονίζει ότι τα προβλήματα δεν αφορούν στο λογισμικό, αφού όταν αυτά παρουσιάζονται επιλύονται είτε από τις ρυθμίσεις, είτε με σχετική ενημέρωση λογισμικού.
Εντούτοις, οι υλοποιήσεις Android από τους κατασκευαστές, με περισσότερους από 25 να υιοθετούν την πλατφόρμα, διαφέρουν σημαντικά. Κατασκευαστές προτρέπονται να βελτιώσουν την ποιότητα των συσκευών και τα δίκτυα να αυξήσουν τις απαιτήσεις τους σε ποιοτικό hardware αλλά και να εκπαιδεύσουν τους καταναλωτές ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν από το οικονομικό smartphone τους. Τα περισσότερα προβλήματα hardware αφορούσαν την οθόνη αφής, τα πλήκτρα, τα ηχεία, το μικρόφωνο και την απόδοση της μπαταρίας.
Η WDS προτείνει επίσης να ενημερώνονται οι χρήστες για τις συνέπειες της αξιοποίησης πολλών δυνατοτήτων που υπάρχουν ακόμα και στα οικονομικά τηλέφωνα. Ένα παράδειγμα είναι ότι όταν είναι ενεργοποιημένα ταυτόχρονα Wi-Fi, Bluetooth και 3G μειώνεται σημαντικά η αυτονομία της συσκευής. Ένα ακόμα ότι, κάποιες απαιτητικές εφαρμογές είναι διαθέσιμες μόνο σε μοντέλα με υψηλότερο κόστος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα προβλήματα στην εκτέλεση του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds σε οικονομικά smartphone, οδήγησε την εταιρία ανάπτυξης Rovio Mobile στην απόφαση να εκδώσει μια λιγότερο απαιτητική έκδοση ώστε να εκτελείται απρόσκοπτα σε τηλέφωνα χαμηλότερων προδιαγραφών.
Η WDS στηρίζει την μελέτη της σε 600.000 κλήσεις για υποστήριξη επί ένα χρόνο και έως τον Αύγουστο του 2011 σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Νότια Αφρική και Αυστραλία.

Via:troktiko.eu