Subscribe:

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Τα αποθέματα των σκληρών δίσκων τελειώνουν. Οι τιμές τους στα ύψη!

Το μυαλό μας βρίσκεται πάνω από όλα στους ανθρώπους που υποφέρουν από τις πρόσφατες πλυμμύρες στην Ταϊλάνδη, ωστόσο είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως το κλείσιμο των εργοστασίων κατασκευής σκληρών δίσκων στην περιοχή έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά.
Ήδη το κόστος των σκληρών δίσκων έχει διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί σε μερικές περιπτώσεις, ανάλογα τον τύπο του σκληρού δίσκου, εξαιτίας των περιορισμένων αποθεμάτων καθώς και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην κατασκευή τους.
Η Western Digital που διατηρεί εργοστάσια στην Ταϊλάνδη έχει χτυπηθεί περισσότερο και λέγεται πως το 75% των γραμμών παραγωγής της έχει "κλείσει".  Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως οι μεγαλύτεροι πελάτες της, όπως είναι η HP ή η Dell θα εφοδιαστούν πρώτοι με ότι έχει απομείνει από τα αποθέματα της εταιρείας και μόνο ότι περισσέψει θα διοχευτευθεί στο κανάλι για τους απλούς καταναλωτές. Η παραγωγή της εταιρείας σύμφωνα με προβλέψεις, θα επανέλθει στα επίπεδα πριν τις πλυμμύρες περίπου τον Μάρτιο του 2012.
Via:ghz.gr