Subscribe:

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Hewlett Packard: ακόμα δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε με το webOS


Hewlett Packard: ακόμα δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε με το webOSΣε γκρίζα ζώνη η απόφαση της HP για το μέλλον του webOS και αν τελικά η εταιρεία θα κρατήσει και θα ασχοληθεί με το λειτουργικό ή θα αποφασίσει να πουλήσει τον κώδικα. Τον Μάρτιο του 2010 η HP ανακοίνωσε την εξαγορά της Palm για 1.2 δισεκατομμύρια σε μετρητά, υπό την καθοδήγηση του πλέον ex CEO Leo Apotheker. Τώρα με την Meg Whitman στο τιμόνι και μετά την ανακοίνωση ότι η HP σκοτώνει τα Palm κινητά και tablets, η απόφαση για το μέλον του webOS παραμένει στον αέρα.
Έχει ήδη ξεκινήσει η μουρμούρα από δημοσιογράφους για την καθυστέρηση της απόφασης, αν δηλαδή η HP θα κρατήσει το webOS ή θα το πουλήσει σε εταιρεία κατασκευής κινητών. Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω την γκρίνια, ειδικά όταν η CEO μιας εταιρείας πρέπει να διαχειριστεί ένα assets που προηγούμενος CEO αποφάσισε να πληρώσει με μετρητά 1.2 δισεκατομυρίων δολαρίων αλλά απέτυχε να διαχειριστεί όπως υποσχέθηκε ότι θα κάνει.
Δυστυχώς ό,τι και όταν συμβεί θα σημαίνει ότι το webOS είναι νεκρό. Αν αποφασίσει η Hewlett Packard να κρατήσει το λειτουργικό και να το χρησιμοποιήσει σε tablets ή εκτυπωτές θα αναγκαστεί να αποτύχει στην αγορά των tablets ή να υποβιβάσει τις δυνατότητες του webOS. Αν αποφασίσει να πουλήσει το webOS πιθανοί αγοραστές θα είναι εταιρείες με στόχο το low end κομμάτι της αγοράς ώστε να διαφοροποιηθούν και να μην εξαρτώνται από το Android ενώ παράλληλα θα δεν θα ξοδέψουν χρήματα για την δημιουργία οικοσυστήματος developers. Σε αυτή την περίπτωση το webOS πάλι θα υποβιβαστεί σε σημείο που πρακτικά θα είναι άχρηστο.
Via:pestaola.gr