Subscribe:

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η Nvidia ανακοίνωσε το Tegra 3 SoC



Η Nvidia, που καιρό τώρα έχει αποκτήσει τα δικαιώματα να κατασκευάζει επεξεργαστές ARM, και δραστηριοποιείται στις αγορές των tablet και smartphone ανακοίνωσε την τρίτη γενιά του Tegra SoC(System-οn-Chip) γνωστό μέχρι πρότινος και με την κωδική ονομασία Kal-El.
Αν και η Nvidia, διαφημίζει το συγκεκριμένο chip ως μία quad-core λύση, το Tegra 3 διαθέτει... πέντε πυρήνες Cortex-A9(ακούτε εσείς οι υπεύθυνοι του marketing στην AMD;) με τους τέσσερις να αποτελούν τους υψηλής απόδοσης πυρήνες που φτάνουν έως και στο 1.5GHz και τον πέμπτο, τον οποίο ονομάζει "companion core" να χρησιμοποιείται μόνο όταν το smartphone ή tablet βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας, αναμονής ή για απλές εργασίες κ.λ.π.

Το Tegra 3 λοιπόν ενεργοποιεί είτε τον συντροφικό πυρήνα είτε τους τέσσερις υψηλής απόδοσης (Variable Symmetric Multiprocessing) πυρήνες ανάλογα με τις απαιτήσεις τις εφαρμογής που "τρέχει" εκείνη την στιγμή. Η διαχείριση της ενέργειας είναι εξαιρετική για ένα multi-core chip αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας η αυτονομία της μπαταρίας αγγίζει τις 12 ώρες κατά την αναπαραγωγή video ανάλυσης HD
Το SoC της Nvidia, Tegra 3 κατασκευάζεται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 40nm και εκτός από τους πέντε Cortex-A9 πυρήνες ενσωματώνει και υποσύστημα γραφικών με δώδεκα πυρήνες (12-core GPU), που προσφέρει τριπλάσια απόδοση σε σχέση με τα γραφικά του Tegra 2! Στο Tegra 3 της Nvidia, είχαμε αναφερθεί και εδώ, αν γυρεύετε περισσότερες πληροφορίες.

Via:ghz.gr