Subscribe:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η AMD ξεκίνησε την αποστολή των νέων GPUs στα 28nm στους κατασκευαστές καρτών γραφικών!

Η Advanced Micro Devices διαμέσου του CEO της εταιρείας, Rory Read έκανε γνωστό πως έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή επεξεργαστών γραφικών νέας γενιάς στους κατασκευαστές καρτών γραφικών!
Οι νέοι επεξεργαστές γραφικών της εταιρείας που υποστηρίζουν DirectX 11.1 και κάνουν χρήση του πρότυπου PCI Express3.0 x16 κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) σε κλίμακα 28nm και η παραγωγή έχει ήδη φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης ώστε να είναι δυνατή η αποστολή chips σε κατασκευαστές καρτών γραφικών.
"Ανεβάζουμε την παραγωγή 28nm με την TSMC και αποστέλουμε προϊόντα εδώ και τώρα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα νέα μας προϊόντα" είπε ο CEO της AMD, Rory Read σε δηλώσεις του κατά το συνέδριο IT Chain Supply.
Αυτό σημαίνει ότι η AMD κράτησε την υπόσχεση της ότι θα είναι η πρώτη εταιρεία στην αγορά με προϊόντα 28nm και τα οποία είναι γνωστά έως σήμερα με την κωδική ονομασία "Southern Islands". Επίσήμως, μιλάμε για την νέα σειρά AMD Radeon HD 7900 που η ναυαρχίδα της εταιρεία, τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστεί κάποιο dual GPU μοντέλο θα είναι η Radeon HD 7970 με την GPU "Tahiti". Σύμφωνα με πληροφορίες, η AMD θα παρουσιάσει επίσημα τις νέες της κάρτες γραφικών στις 9 Ιανουαρίου.

Via:ghz.gr