Subscribe:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Apple A5: ο επεξεργαστής Made In USA από την Samsung

Apple A5: ο επεξεργαστής Made In USA από την Samsung
Φήμες θέλουν την Apple να κατασκευάζει τους Α5 επεξεργαστές στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Texas. Το νέο εργοστάσιο της Samsung πρόσφατα αναβαθμίστηκε με την δυνατότητα να παράγει εκτός από NAND chip μνήμης και επεξεργαστές σύμφωνα με το Reuters. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση ενώ η Samsung δεν επιβεβαίωσε τίποτα περισσότερο πέτα από το γεγονός ότι η γραμμή παραγωγής βγάζει και chips εκτός από μνήμες.
Ο επεξεργαστής A5 είναι το SoC που βρίσκεται μέσα στο iPad 2 και στο iPhone 4S, δίνοντας την δυνατότητα στην Apple να ανταγωνιστεί άλλα κινητά και tablets σε επιδόσεις και διάρκεια μπαταρίας. Είναι η καρδιά του συστήματος που επιτρέπει στο iPhone 4S να λειτουργεί και στο iPad 2 να είναι ο βασιλιάς της αγοράς.
Είναι όμως και μια ακόμα απόδειξη ότι Apple και Samsung μάχονται στα δικαστήρια ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν χρήματα από την μεταξύ τους συνεργασία σε ό,τι αφορά της μνήμες και από ό,τι φαίνεται και τον A5 επεξεργαστή που πλέον είναι made in USA. Εκτός από πατριωτισμό, αν η είδηση αληθεύει και η Apple όντως παράγει A5 στην Αμερική και τους στέλνει στην Κίνα για συναρμολόγηση για το iPhone 4S και iPad 2, αυτό σημαίνει ότι οι τωρινές οικονομικές συνθήκες αλλά και το τοπίο στο άμεσο μέλλον θέλουν την νούμερα να βγαίνουν καλύτερα με προϊόντα Made In USA παρά οτιδήποτε άλλο.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο τωρινός CEO της Apple, Tim Cook, ήταν αυτός που έβαλα τάξη στις προμήθειες της εταιρείας και φρόντισε να κλείσει μακροχρόνιες συμφωνίες με αποκλειστικότητα στην προμήθεια υλικών όπως μνήμες NAND όταν άλλοι κατασκευαστές έψαχναν chip για να φτιάξουν κινητά.
Designed in California και τώρα Made in USA για τον επεξεργαστή.

Via:pestaola.gr