Subscribe:

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Apple vs Samsung: η δικαστική διαμάχη σε νέα επίπεδα παραλογισμού

Apple vs Samsung: η δικαστική διαμάχη σε νέα επίπεδα παραλογισμού
Η δικαστική διαμάχη Apple vs Samsung έχει αγγίξει πλέον τα όρια της κωμωδίας με τις παράλογες απαιτήσεις που εκτοξεύουν εκατέρωθεν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις δύο πλευρές. Η μάχη έχει εξαπλωθεί πλέον και στις πέντε ηπείρους και όλοι, πιστεύω, θυμόμαστε τα τραγελαφικά συμβάντα στην IFA στο Βερολίνο φέτος, όπου η Samsung είχε αναγκαστεί να κρύψει με ταπετσαρία τις επιγραφές του Galaxy Tab από τους τοίχους του περιπτέρου της, εξαιτίας δικαστικής απόφασης.
Εδώ πλέον, στη νέα φάση του corporate τσακωμού των δύο tech giants, μεταφερόμαστε στις ΗΠΑ, όπου οι δικηγόροι της Apple συνέταξαν ένα νομικό έγγραφο που επεξηγεί μία προς μια τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν τα smartphones και τα tablets της κορεατικής εταιρείας, προκειμένου αυτά να μην καταπατούν σχεδιαστικές πατέντες της Apple. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την Apple, τα προϊόντα της Samsung ΔΕΝ πρέπει να έχουν:
  • Μπροστινό μέρος μαύρο και καθαρό.
  • Μπροστινό μέρος παραλληλόγραμμο, επίπεδο και με κυρτές γωνίες.
  • Display με παραλληλόγραμμο σχήμα.
  • Display κεντραρισμένη στο σώμα της συσκευής και με ελάχιστο περιθώριο στις πλευρές.
  • Άνοιγμα του μεγαφώνου οριζόντιο με κυρτές άκρες, κεντραρισμένο στο σώμα της συσκευής.
  • Μπροστινό τμήμα με πρακτικά καθόλου διακόσμηση.
  • Καθόλου εξογκώματα ή με ελάχιστη προεξοχή, με λεπτό προφίλ και συμμετρία.
Αντιθέτως, ένα αποδεκτό smartphone ή tablet, που δε θα προκαλεί τη μήνι των ανθρώπων της Apple, πρέπει να είναι:
  • Όχι παραλληλόγραμμο, αλλά ότι άλλο θέλετε – τετράγωνο, τρίγωνο, στρογγυλό, αστεράκι… – με γωνίες χωρίς κούρμπα.
  • Μπροστινό τμήμα όχι επίπεδο, αλλά με μπόλικες προεξοχές, διάκοσμο και εμφανή στοιχεία (λατέρνα δηλαδή…).
  • Παχύ προφίλ και μεγάλο περιθώριο γύρω από την οθόνη.
Συγχωρήστε μου το σχολιασμό, όσοι θέλετε να διαβάσετε το «σοβαρό» νομικό κείμενο, μπορείτε να το διαβάσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Το δικό μου είναι ότι οι κύριοι του νομικού τμήματος της Apple απαιτούν από τη Samsung να βγάζει άσχημα gadgets που δεν θέλει να αγοράσει κανείς, απαίτηση τόσο γελοία και παράλογη, όσο και η αντίστοιχη της Samsung να εξετάσει τον κλειστό κώδικα του iOS. Έλα μου όμως που το τελευταίο αίτημα έγινε αποδεκτό χάρη σε απόφαση Αυστριακού δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την Apple να αφήσει τη Samsung να εξετάσει τον κώδικα του iPhone 4S.
Επομένως μην εκπλαγείτε, αν αύριο μεθαύριο κάποιος δικαστής βγάλει απόφαση που θα διατάζει τη Samsung να βγάζει εκτρώματα tablets και κινητά. Και ο ανυποψίαστος αγοραστής θα αναφωνήσει τότε «αμάν, πως το έκαναν έτσι το Galaxy S IV;;;».

Via:pestaola.gr