Subscribe:

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Chrome και Safari οι ταχύτεροι σε desktop και mobile αντίστοιχα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του έγκυρουPeacekeeper της Futuremark, o Chrome είναι οταχύτερος Web Browser για desktop, καιαντίστοιχα ο Safari για mobile συσκευές.

Εάν έχετε έστω και λίγο ασχοληθεί με τον τομέα των benchmarks, τότε θα έχετε σίγουρα ακούσει για την Futuremark. Παρόλο που η εταιρείαbenchmarking είναι περισσότερο γνωστή για το τεστάρισμα CPUs και καρτών γραφικών, βρίσκονται πίσω από ένα τεστ που επιπλέον ελέγχει και τις επιδόσεις των browsers.
Η Futuremark έχει επιπρόσθετα κυκλοφορήσει και μια νέα ενημερωμένη έκδοση του Peacekeeper software, η οποία τρέχει ως web app σε οποιονδήποτε σύγχρονο browser – το benchmark δουλεύει σε οποιοδήποτεMacPCsmartphone ή tablet, ενώ κάνει χρήση της νεότερης HTML 5 τεχνολογίας.
Με τη νεότερη έκδοση του Peacekeeper, η Futuremark προσφέρει στο κοινό κάποιες στατιστικές τις οποίες έχει συλλέξει από την ημέρα της πρώτης κυκλοφορίας της εφαρμογής benchmarking για Web browsers από τον Μάρτιο του 2009.
Από τότε, το Peacekeeper έχει τεστάρει 3.140 διαφορετικές εκδόσειςbrowsers και ενώ ο Safari της Apple υπήρξε ο κορυφαίος σε ταχύτητα στις αρχές του 2009, η εφαρμογή πλέον "παλεύει" να κρατηθεί στον ανταγωνισμό, ευρισκόμενη στην τελευταία θέση.
Από τον Μάιο του 2009, ο Google Chrome βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης από πλευράς ταχύτητας, με τον Opera στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Futuremark, ο Mozilla Firefox είναι ο πλέον δημοφιλής browser σε χρήση στα PC και Mac, με το 30% τωνPeacekeeper τεστ να τρέχουν στον Firefox.
Στη νούμερο ένα θέση, όσον αφορά την ταχύτερη εφαρμογή για mobiledevices, βρίσκεται το iPad 2 της Apple που τρέχει το Mobile Safari, με τοGalaxy Tab της Samsung να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Στη τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Iconia W500 της Acer.

Via:www.pcw.gr