Subscribe:

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

H Motorola κερδίζει δικαστήριο στη Γερμανία, πιθανή η απαγόρευση των iPhone,iPad

H Motorola κατάφερε μία αρκετά σημαντική νίκη κατά της Apple, στην Γερμανία. Tο γερμανικό, λοιπόν, δικαστήριο αποφάνθηκε ότι κάθε iPhone μέχρι το iPhone 4S και τα δύο 3G iPads παραβιάζουν ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Motorola σχετικά με ένα σημαντικό GPRS stantard. (Το iPhone 4S δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει όταν η Motorola είχε καταθέσει την μήνυση)

Σε αντίθεση με την προηγούμενη νίκη της Motorola στη Γερμανία, η συγκεκριμένη πρόκειται όντως για μία αρκετά σοβαρή, μιας και η εταιρεία είναι σε θέση να απαιτήσει 133 εκατομμύρια για το δίπλωμα ή να απαγορεύσει ακόμα και την κυκλοφορία των εν λόγω συσκευών της Apple, στην χώρα.

Είναι φυσικά σχεδόν σίγουρο, ότι η Apple θα προσφύγει κατά της απόφασης και θα προσπαθήσει να αναβάλει οποιαδήποτε εντολή, καθώς εκκρεμεί η έφεση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να «προσβάλλει» το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ή να ανασχεδιάσει τις συσκευές της  ώστε να μην εμπίπτουν σε κάποια παραβίαση.

Τώρα μένει να δούμε, το κατά πόσο η Motorola θα αποφασίσει να επιχειρήσει την επιβολή της απαγόρευσης των πωλήσεων, και αν η Apple θα καταφέρει να επιτύχει την έφεση.

Via:proho.gr