Subscribe:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με δύσκολη συνέντευξη και ψέμα

Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με δύσκολη συνέντευξη και ψέμα
Πιστέψτε το ή όχι αλλά η αλήθεια είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα δείτε στο βίντεο. Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με μια πολύ δύσκολη συνέντευξη και συνεχίζει με ψέμα, πολύ ψέμα. Η συνέντευξη είναι δύσκολη και διαρκεί πολλές ώρες όπως έμαθα πρόσφατα από κάποιον που έφτασε μέχρι αυτό το σημείο. Αυτό σημαίνει συνέντευξη με πολλά διαφορετικά άτομα που διαρκεί 8-9 ώρες και μεγάλη πίεση από το πρώτο κιόλας λεπτό. Αυτό είναι γεγονός.
Φαίνεται ότι γεγονός είναι επίσης η στρατηγική της Apple να ξεγελάει τους εργαζομένους της με σκοπό να διαπιστώσει αν μπορούν να τύχουν της εμπιστοσύνης της εταιρείας ή όχι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι νέο προσληφθέντες είναι πιθανό να δουλέψουν σε project χωρίς καμία αξία για την Apple, ψεύτικα προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα πέρα από την διαδικασία της δοκιμασίας.
Αν οι εργαζόμενοι αποδειχθούν έμπιστοι συνεχίζουν σε νέα projects αλλιώς χάνουν την θέση και ίσως και την ηρεμία τους. Είναι γνωστή και η φήμη ότι η Apple χωρίζει μηχανικούς σε ομάδες εργασία με το ίδιο αντικείμενο αλλά διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εντοπίσει τις διαρροές στον τύπο και να απομονώσει τα περιστατικά ταχύτερα και ευκολότερα.
Η μυστικοπάθεια του Steve Jobs ήταν γνωστή και κορυφώνονταν με την παρουσίαση κάθε νέου προϊόντος ακριβώς με τον τρόπο, τον χρόνο και στον τόπο που επέλεγε ο ίδιος. Η μυστικότητα ήταν μέρος της συνταγής για την επιτυχία της παρουσίασης Steve Jobs όπως και η φρενίτιδα του τύπου να ανακαλύψει τι πρόκειται να συμβεί.

Via:pestaola.gr