Subscribe:

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η Apple δεσμεύεται για δωρεάν αδειοδότηση της nano-SIM εάν επιλεχθεί

nano sim
Αναφερθήκαμε στην προσπάθεια της Apple για την καθιέρωση ενός νέου προτύπου για ακόμα μικρότερη SIM με την ονομασία nano-SIM αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισε από τους υπόλοιπους κατασκευαστές εν όψει της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης την ερχόμενη βδομάδα.
Συγκεκριμένα, μερικές εταιρείες, όπως η Nokia, επιχειρηματολογούν για την τεχνολογική κατωτερότητα της nan0-SIM σε σχέση με αυτό που προτείνουν οι ίδιες. Σύμφωνα, με πληροφορίες, όμως, η πρόταση της Apple έχει την υποστήριξη της Ευρώπης.
Η Apple φαίνεται ότι έχει επενδύσει πολλά στην nano-SIM αφού σε επιστολή της προς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνιών (ETSI) δηλώνει ότι δεσμεύεται να προσφέρει χωρίς αδειοδότηση οποιαδήποτε πατέντα που σχετίζεται με την τεχνολογία αυτή εφόσον επιλεχθεί η δικιά της πρόταση από την επιτροπή.
Η ανησυχία για ένα ενδεχόμενο χρηματικό όφελος λόγω αδειοδότησης από πατέντες είναι απολύτως θεμιτή και προφανώς δεν θα συνέφερε την Nokia και τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Η μπάλα, πλέον, βρίσκεται στο γήπεδο της Nokia αφού η Apple δεσμεύτηκε να προσφέρει δωρεάν το νέο πρότυπο εφόσον επιλεχθεί και εάν συμφωνήσουν όλοι οι κατασκευαστές στους ίδιους όρους.
Η τελική απόφαση για το πρότυπο θα ληφθεί στη Γαλλία την ερχόμενη βδομάδα ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Apple έχει κάνει μερικά αμφιλεγόμενα βήματα για να κερδίσει περισσότερες ψήφους για την λήψη της τελικής απόφασης με το να καταχωρήσει έξι διαφορετικές θυγατρικές, κάθε μία από τις οποίες έχουν δικαίωμα ψήφου.

Via:iphonehellas.gr