Subscribe:

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τα πρώτα benchmarks για τους mobile Ivy Bridge της Intel

Μέχρι τώρα έχουμε δει κάποιες μετρήσεις για τους desktop επεξεργαστές Ivy Bridge, τη νέα γενιά επεξεργαστών που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη η Intel. Πλέον έχουμε και τις πρώτες ενδείξεις για τις επιδόσεις της επόμενης γενιάς CPUs στο mobile περιβάλλον.

Όπως έχουμε ήδη δει και στα benchmarks για τους desktop επεξεργαστές, το μεγάλο όπλο των Ivy Bridge στη μάχη με τους Sandy Bridge είναι τα γραφικά. Ένα συγκριτικό τεστ ανάμεσα στον Core i7-3820QM (Ivy Bridge) και τον Core i7-2960XM (Sandy Bridge) στο benchmark 3DMark Vantage αποκαλύπτει ότι οι επιδόσεις του νέου επεξεργαστή στα γραφικά είναι από 65% έως 103% καλύτερες από αυτές του Sandy Bridge. Όσο για την καθαυτή επεξεργαστική ισχύ, οι διαφορές είναι σαφώς μικρότερες, κάτι που έχουμε επίσης δει στα desktop κομμάτια.

Σε πρώτη φάση, η Intel αναμένεται να διαθέσει στους κατασκευαστές τετραπύρηνους επεξεργαστές για notebooks. Να σημειώσουμε ότι ακόμα και στην περίπτωση των performance notebooks, όπου χρησιμοποιείται discrete GPU της Nvidia ή της AMD, τα γραφικά των Ivy Bridge δε θα παραμείνουν αναξιοποίητα, καθώς πολλοί κατασκευαστές εφαρμόζουν ένα υβριδικό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η discrete κάρτα ενεργοποιείται μόνο σε καταστάσεις αυξημένων αναγκών.

Via:e-pcmag.gr