Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Το codename και τα specs του επόμενου PlayStation


Παρόλο που η Sony δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι επίσημα για το επόμενο PlayStation, και δεν πρόκειται να το κάνει σύντομα, αφού λέγεται πως αυτό είναι να κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2013, το Kotaku έχει πηγή μέσα από την ίδια την εταιρεία, η οποία μας δίνει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο της σειράς. Αυτή η ίδια πηγή έχει στο παρελθόν μοιραστεί με την ιστοσελίδα κάποιες πληροφορίες, οι οποίες στο τέλος βγήκαν αληθινές.

Το codename που χρησιμοποιούν κατά την ανάπτυξη του επόμενου PlayStation είναι Orbis. Η λέξη “orbis” προέρχεται από τα λατινικά και μπορεί να σημαίνει ένα από τα παρακάτω τρία, κύκλος, δαχτυλίδι ή τροχιά. Συνδυάζοντας αυτό το όνομα με εκείνο του τελευταίου handheld gadget της Sony, το Vita, παίρνουμε το Orbis Vita (στα λατινικά Orbis Vitae), το οποίο σημαίνει “The circle of life”, δηλαδή “Ο κύκλος της ζωής”. Κάποιοι ήδη υποστηρίζουν πως το παραπάνω δηλώνει πως μπορεί το Vita να χρησιμοποιείται με κάποιο τρόπο στην επόμενη κονσόλα του PlayStation.
Το URL <product>.SCEdev.net (π.χ. vita.SCEdev.net ή ngp.SCEdev.net) αντιστοιχεί στην ιστοσελίδα για τους developers των προϊόντων της Sony. Αυτή τη στιγμή το orbis.SCEdev.net μας εμφανίζει το παραπάνω.
Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Orbis, η πηγή μας έδωσε πληροφορίες για κάποια βασικά από αυτά. Οι developers λοιπόν παίρνουν οδηγίες να αναπτύξουν παιχνίδια για AMD x64 CPU και AMD Southern Islands GPU. Σχετικά με την κάρτα γραφικών, αυτό είναι το όνομα που η εταιρεία έχει δώσει σε πολλές από τις high-end PC κάρτες της AMD που κυκλοφόρησαν το 2012. Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως το Orbis θα μπορεί να τρέχει παιχνίδια σε ανάλυση 4096×2160 και 3D παιχνίδια σε ανάλυση 1080p (το PS3 παίζει μέχρι 720p).
Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά για όποιον θα θέλει να παίζει παιχνίδια του PS3 στο PS Orbis, αφού τα σχέδια της Sony είναι να μην μπορούμε να τρέχουμε τα παινχίδια του προηγούμενου μοντέλου στο νέο. Τα παιχνίδια στο Orbis θα είναι διαθέσιμα, είτε μέσω ενός Blu-Ray δίσκου, είτε μέσω του PlayStation Network και κάθε παιχνίδι θα είναι συνδεδεμένο αποκλειστικά με μία κονσόλα. Έτσι, όπως θα γίνεται και με το επόμενο Xbox, το Durango, θα πρέπει να ξεχάσουμε τα “used games” όπως τα ξέραμε. Αν κάποιος μας δανείσει το Blu-Ray ενός παιχνιδιού, αυτό που θα μπορούμε να παίζουμε θα είναι μόνο ένα trial και αν θέλουμε να ξεκλειδώσουμε το πλήρες παιχνίδι, θα πρέπει να πληρώσουμε ένα ποσό.

Via:away.gr