Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Η φαντασία της Google κάθε Πρωταπριλιά δεν έχει όρια

Κάθε χρόνο την Πρωταπριλιά πολλές ιστοσελίδες σε όλον τον κόσμο συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα κάνει την καλύτερη πλάκα, ποια θα πει το πιο πιστευτό ψέμα στους επισκέπτες της.Έτσι και αυτή η χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με την Google να δημιουργεί όχι 1, όχι 2, αλλά 14(!) ανανοινώσεις νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Αλλά ας δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά τι σκέφτηκαν αυτή τη χρονιά.
Google Maps σε 8-bit
Τα Google Maps λειτουργούν σε πολλές πλατφόρμες, όμως όχι στο αγαπημένο μας NES. Γι αυτόν τον σκοπό η εταιρεία δημιούργησε μία 8-bit έκδοση της υπηρεσίας χαρτών της. Μην ξεχάσετε όμως να φυσήξετε μέσα στην κασέτα πρωτού τη βάλετε στην κονσόλα.
Really Advanced Google Search
Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι ίσως η υπηρεσία που χρησιμοποιώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Όσο καλή κι αν είναι, δεν παύει να υστερεί σε μερικά πράγματα. Όχι για πολύ όμως. Το Really Advanced Google Search έρχεται να λύσει κάθε πρόβλημα. Θα πάθετε πλάκα με μερικές από τις επιλογές που έχετε πλέον.
Chrome Multitask Mode
Στην εποχή που ζούμε, οτιδήποτε μπορούμε να το κάνουμε πιο γρήγορα είναι κέρδος. Έτσι οι μηχανικοί της Google αναζητούσαν κάποιον τρόπο για να κάνουν την πλοήγηση στο Internet πιιο αποδοτική. Σε αυτό στοχεύει η χρήση ενός 2ου κέρσορα, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα και καινοτομόντας ακόμα μία φορά.

       Google Racing
Μάλλον γνωρίζετε το Google Self-Driving Car project της εταιρείας. Αυτό που δεν γνωρίζετε όμως είναι πως έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που τελικά η Google συμφώνησε να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο στο NASCAR, φέρνοντας έτσι στον κόσμο το Google Racing. Την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Sergey Brin, ένας από τους συνιδρυτές της Google, για τη συνεργασία των δύο εταιρειών, μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
Google Weather Reports
Γιατί να ανεχόμαστε τον βροχερό καιρό ή το δυνατό αέρα τέτοια εποχή; Τώρα μπορούμε να τον αλλάξουμε. Χθες λοιπόν, όποιος έψαχνε τον καιρό για κάποια περιοχή χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης της Google, μπορούσε να προχωρήσει σε αλλαγές σε όποιο χαρακτηριστικό του καιρού δεν τον ευχαριστούσε.
Gmail Tap
Έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από τότε που η ανθρωπότητα άρχισε να χρησιμοποιεί τον τύπο του QWERTY πληκτρολογίου. Μέχρι σήμερα μας ταίριαζε μια χαρά, όμως οι εποχές και οι ανάγκες μας αλλάζουν. Τώρα οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε κάποιο smartphone σε καθημερινή βάση. Πως να χωρέσουμε σε αυτό 26 πλήκτρα; Η απάντηση έρχεται από την Google, η οποία θέλει να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα smartphones. Θα αντικαταστήσουμε αυτά τα 26 πλήκτρα με μόνο… 2. Δείτε το video και θα καταλάβετε.

      Click-to-Teleport
Καθώς χρησιμοποιείτε τη μηχανή αναζήτησης στο Google, βλέπετε δίπλα στα αποτελέσματα τη διαφήμιση μιας επιχείρησης που σας ενδιαφέρει. Αυτό που κάναμε συνήθως ήταν να κάνουμε click πάνω της για να μεταφερθούμε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα, όμως έτσι δεν πρόκειται να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες από όσες θα παίρναμε αν πηγαίναμε μέχρι τα γραφεία της να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας. Τη λύση μας δίνει ένα νέο extension για τον Chrome. “Τηλεμεταφορά” είναι η λέξη κλειδί.
Google Street Roo
Στην Αυστραλία τα Google Maps έχουν καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των δρόμων της, κάνοντας χρήση των Google Cars. Έτσι ο καθένας μας μπορεί να περιηγηθεί στους δρόμους της χώρας αυτής. Το πρόβλημα είναι πως τα Google Cars λαμβάνουν φωτογραφίες από μία μόνο συγκεκριμένη γωνία, χάνοντας στην ουσία σημαντικές λεπτομέρειες από αυτά που εμφανίζονται. Το Google Street Roo είναι ένα project που έχει ως στόχο να τραβήξει φωτογραφίες 360° από όλα τα καγκουρό της Αυστραλίας.
The YouTube Collection
Στο YouTube μπορεί κανείς να βρει εκπληκτικά videos. Είναι συχνό άλλωστε το φαινόμενο όταν κάποιος από εμάς ανοίγει την κεντρική σελίδα της υπηρεσίας μόνο και μόνο για να δει ένα video και τελικά καταλήγει να ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του εκεί. Τώρα μπορεί ο καθένας μας να παραγγείλει ολόκληρο το YouTube για να έρθει σπίτι του (ή στο σπίτι κάποιου φίλου αν θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο), πακεταρισμένο και οργανωμένο σε κατηγορίες.
GoRo
Δεν είναι λίγα  τα νοικοκυριά που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούν εκείνα τα παλιά τηλέφωνα με καντράν. Το πρόβλημα με αυτά τα τηλέφωνα είναι ότι δεν μπορούν να συνδεθούν στο Internet, όμως αυτό είναι κάτι που σύντομα θα λυθεί. Εδώ θα βοηθήσει η Google με το πρόγραμμα GoRo.
Google Fiber
Πριν από λίγο καιρό ίσως να ακούσατε για ένα πρόγραμμα της Google, να δημιουργήσει στο Kansas ένα δίκτυο οπτικών ινών που επιτρέπει τους καταναλωτές να έχουν ταχύτητες 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο, περίπου 100 φορές από εκείνες που απολαμβάνουν σήμερα κατά μέσο όρο οι κάτοικοι των ΗΠΑ. Από ότι φαίνεται είχαμε καταλάβει λάθος και το “fiber” που διαβάζαμε δεν αναφέρονταν στις οπτικές ίνες, αλλά στις φυτικές ίνες. Οι μπάρες δημητριακών Google Fiber είναι ένα νέο προϊόν που θα περιλαμβάνει 100 φορές περισσότερες ίνες συγκριτικά με τις άλλες μπάρες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Google Voice for Pets
Όταν η Google ρώτησε τους χρήστες της για το τι άλλο θα ήθελαν να δουν στο Google Voice, οι απαντήσει που πήραν ήταν πολλές. Αυτή που τελικά αποφάσισε να υλοποιήσει ήταν το Google Voice for Pets. Τα νέα περιλαίμια που θα τοποθετούνται στα κατοικίδια σας θα μπορούν να καταγράψουν τη φωνή τους και αυτά που λένε θα εμφανίζονται αυτόματα μεταφρασμένα ως κείμενο στο Google Voice. Εντυπωσιακό, έτσι;
Jargon-Bot for Google Apps
Την πρώτη μέρα που πιάσατε δουλειά, θα ήσασταν αγχωμένοι. Σε αυτό συνέβαλλε και το γεγονός πως δεν είσασταν εξοικοιωμένοι με την ορολογία που χρησιμοποιούσαν εκεί. Η Google δείνει τη λύση για τους μελλοντικούς υποψήφιους εργαζόμενους, αφού το Jargon-Bot μεταφράζει την περίεργη αυτή ορολογία σε απλά Αγγλικά, έτσι ώστε όλοι να καταλαβαίνουν τα πάντα από την πρώτη μέρα.
Interplanetary Google Analytics
Το Google Analytics είναι η υπηρεσία που επιλέγουν περίπου 1 στα 3 websites για να παρακολουθούν την επισκεψιμότητα τους. Η Google αποφάσισε να ανανεώσει το Google Analytics, προσφέροντας από σήμερα ένα feature που καμία άλλη υπηρεσία δεν προσφέρει, δηλαδή καταγραφή των στατιστικών επισκεψιμότητας ενός website από άλλους πλανήτες. Ίσως σας διέφευγε, αλλά οι προτιμήσεις των Αρειανών είναι σημαντικός δείκτης για το αν ένα website θεωρείται επιτυχημένο ή όχι.

Via:away.gr