Subscribe:

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

RIM: Δίνει 2.000 συσκευές «ΒlackBerry 10» στους developers


Η RIM φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κάνει τα πάντα για να μην αποτύχει άλλη μια φορά. Σε ένα μήνα περίπου, από τις 1 έως τις 3 Μαΐου στο BlackBerry Jam στο Ορλάντο των ΗΠΑ, η RIM θα παραχωρήσει 2.000 συσκευές smartphone νέας γενιάς, με την κωδική ονομασία «BlackBerry 10», που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα QNX.

Όλα αυτά θα συμβούν κατά τη διάρκεια του BlackBerry World Conference και η ιδέα είναι να πάρουν μια πρώτη γεύση οι developers, καθώς οι συσκευές αυτές έχουν σχεδιαστεί ώστε  να πειραματιστούν και να «γράψουν» εφαρμογές για το νέο λειτουργικό σύστημα. Όπως ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της RIM για τους developers, Alec Saunders, οι συσκευές αυτές δε θα έχουν την ίδια εμφάνιση με αυτές που θα κυκλοφορήσουν στους καταναλωτές. Η διανομή 2.000 «ΒlackBerry 10» συσκευών στους προγραμματιστές είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ίδια την RIM, καθώς όπως σημειώνει, θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στο χτίσιμο των νέων εφαρμογών πάνω στο νέο OS.
Ο Saunders υποστηρίζει ότι δεν αποκαλύπτει ακόμα πως θα μοιάζει το νέο λειτουργικό σύστημα, με σκοπό να δημιουργήσει «buzz» γύρω από το επίσημο λανσάρισμα των νέων συσκευών, που αναμένονται στο τέλος του 2012. Η RIM ισχυρίζεται, πως δίνοντας τις δοκιμαστικές συσκευές στους προγραμματιστές, θα ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για την κατασκευή εφαρμογών των BlackBerry που παραμένει σε χαμηλά ποσοστά, στο 16%, έναντι του 89% που προτιμά να γράφει εφαρμογές για iOS και του 79% που ενδιαφέρεται για το Android, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Επίσης, οι νέες συσκευές «ΒlackBerry 10», θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις υπάρχουσες 10.000 εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ήδη στο BlackBerry Playbook, το οποίο χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα QNX, πάνω στο οποίο θα βασίζεται ολόκληρο το σύστημα «ΒlackBerry 10».
Η κίνηση πάντως της RIM να δώσει 2.000 δοκιμαστικές συσκευές στους developers περίπου σε ένα μήνα από σήμερα, δείχνει αν μη τι άλλο πως αυτή τη φορά τουλάχιστον φαίνεται να κινείται με προγραμματισμό, κάτι που τις κόστισε ιδιαίτερα την περασμένη χρονιά, με τις αλλεπάλληλες αναβολές και τις ανολοκλήρωτες παρουσιάσεις.

Via:away.gr