Subscribe:

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Tim Cook: H ονομασία του iPhone 4S προέρχεται από το Siri

Tim Cook
Ανάμεσα στις πολλές αποκαλύψεις του στο χθεσινό συνέδριο D10 του ‘All Things D’, ο Tim Cook κλήθηκε να εξηγήσει την πολιτική της Apple στην ονομασία των προϊόντων της.
Όπως εξήγησε, κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί την επόμενη γενιά ενός προϊόντος της, το ονομάζει βάσει μιας νέας σπουδαίας δυνατότητας ή κάποιας σχεδιαστικής αλλαγής. Στην περίπτωση του iPhone “4S” εφαρμόστηκε το πρώτο σενάριο, με την ονομασία του να προέρχεται από τη σημαντικότερη προσθήκη της συσκευής, αυτή φυσικά του Siri:
“Πολλοί με ρωτάνε για το iPad. Αν ανατρέξετε πίσω στο iPod, θα διαπιστώσετε ότι παρότι το αλλάξαμε αρκετές φορές εξακολουθούσαμε να το ονομάζουμε iPod. Όταν ανακοινώσαμε κάτι νέο το ονομάσαμε iPod Mini και στη συνέχεια όταν το αλλάξαμε δραματικά το βαφτίσαμε Nano. Το ίδιο ισχύει και με τα MacBook Pro και Air. Δε λες ότι έχεις το MacBook Air 3.
Μπορείς να διατηρήσεις το όνομα ενός προϊόντος ή να βάλεις ένα νούμερο στο τέλος που να υποδηλώνει τη γενιά του. Και αν κρατήσεις τον ίδιο σχεδιασμό, όπως στην περίπτωση του iPhone 4S, μερικοί μπορούν να πουν ότι η ονομασία πρόερχεται από το Siri ή την ταχύτητα (Speed). Στην περίπτωση του iPhone 4S σκεφτόμασταν το Siri ενώ στο 3GS την ταχύτητα.”

Via:iphonehellas.gr