Subscribe:

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η Nokia παρουσίασε τα νέα C6, C7, E7, N8 [Nokia World 2010]

Ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο η πρώτη μέρα του Nokia World 2010 και όπως ήταν φυσικό πολλές νέες και ενδιαφέρουσες ειδήσεις βγήκαν από αυτό το event. Μάθετε τα σημαντικότερα νέα από το Nokia World σε αυτό το post-αφιέρωμα!
Η πρώτη είδηση είναι ότι η Νokia πουλάει ημερησίως 260.000 smartphones, ενώ το τελευταίο τρίμηνο πούλησε περισσότερα smartphones σε σύγκριση με τον αριθμό των κινητών με iOS ή Android μαζί. Αυτός ο αριθμός είναι πράγματι εντυπωσιακός και δείχνει τελικά ότι ο βασιλιάς στον χώρο των smartphones δεν είναι κανείς άλλος εκτός από την φινλανδική εταιρία.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως ήταν η παρουσίαση των νέων κινητών της εταιρίας. Σήμερα παρουσιάστηκαν τα νέα Ν8, Ε7, C6 και C7! Αριστερά στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το C6 (αριστερά) και το C7 (δεξιά).

                                             Nokia C6 και Nokia C7

Το Nokia C6 έχει φωτογραφική μηχανή 8 megapixel, AMOLED 3.2 ιντσών οθόνη και ClearBlack Display (CBD), μια νέα τεχνολογία από την Νokia για να φαίνεται καλύτερα η οθόνη σε εξωτερικούς χώρουsΤο Nokia C7 έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το C6, συν μεγαλύτερη μνήμη και περίβλημα από ατσάλι που το κάνει πιο κομψό. Και τα δύο κινητά θα είναι διαθέσιμα για το κοινό προς το τέλος του χρόνου και οι τιμές του αναμένεται να είναι €320 για το C6 και €415 για το C7.

Nokia E7

Επόμενο στην σειρά ήταν το Nokia Ε7 (φωτογραφία δεξιά).

Το Nokia Ε7 διαθέτει πληκτρολόγιο QWERTY και έχει κάμερα 8 megapixel με δυνατότητα εγγραφής βίντεο HD στα 720p. Ανήκει στην νέα κατηγορία κινητών με Symbian 3, όπως και το Nokia Ν8.
Όπως είπαν και οι άνθρωποι της εταιρίας, αυτό το κινητό έχει τις περισσότερες δυνατότητες για τους επαγγελματίες, όπως η δημιουργία παρουσιάσεων Power Point εν κινήσει. Το Ε7  έχει και αυτό ClearBlack Display, όπως και το C6. Η τιμή του υπολογίζεται στα 495 ευρώ χωρίς τους φόρους.

                                               Nokia N8

Για το τέλος έμεινε το Νokia Ν8, η νέα ναυαρχίδα της Nokia. Το Ν8 έχει το νέο Symbian, το Symbian 3 που αν και εμφανισιακά μοιάζει με τις προηγούμενες εκδόσεις έχει υποστεί πολλές «εσωτερικές» αλλαγές και είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο στην χρήση.

Στα γρήγορα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia N8: Οθόνη αφής AMOLED capacitive 3.5 ιντσών, ανάλυσης 360 x 640 pixels, Λειτουργικό Symbian 3, Κάμερα 12 megapixel (4000 x 3000 pixels) με εγγραφή video HD 720p, Επεξεργαστής ARM 11 680 MHz, Dolby Digital Plus, HSDPA, Wi-Fi, A-GPS, Εσωτερική μνήμη 16GB, επεκτάσιμη με κάρτα μνήμης microSD έως τα 32 GB.
Η Nokia μπαίνει λοιπόν δυναμικά στον χώρο των smartphones και μένει να δούμε την απήχηση που θα έχουν οι νέες συσκευές στο κοινό.
Εσείς τι θα αγοράζατε, ένα Nokia Ν8 ή το Apple iPhone 4;