Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

BlackBerry Empathy

Οι σχεδιαστές Kiki Tang και Daniel Yoon παρουσιάζουν το BlackBerry Empathy, ένα concept smartphone που δημιουργήθηκε με στόχο να συνδυάσει τα ανθρώπινα συναισθήματα με την έννοια της κοινωνικής δικτύωσης.

Το BlackBerry Empathy (χρηματοδοτήθηκε από την RIM) περιλαμβάνει ένα βιομετρικό δαχτυλίδι, το οποίο φορά ο χρήστης για να συλλέγει “συναισθηματικά δεδομένα” και διάφανη οθόνη OLED, που γίνεται αδιαφανής όταν χρησιμοποιείται. Επίσης, το μπροστινό μέρος είναι ολόκληρο μια επιφάνεια αφής, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει κανονικό πληκτρολόγιο.
Μπορείτε να δείτε παρακάτω το σχετικό video:

Ο Daniel περιγράφει τη λειτουργία του ως εξής:

“Πρόκειται για μια συσκευή αφής, όπου όλες οι επαφές του χρήστη εμφανίζονται γραφικά για να μπορεί να δει ποιος συνδέεται με ποιον. Κάθε επαφή διαθέτει ένα Avatar που περικλείεται από δύο έγχρωμους δακτύλιους. Ο εσωτερικός δακτύλιος δείχνει την προηγούμενη συναισθηματική κατάσταση της επαφής, ενώ ο εξωτερικός την παρούσα. Είναι σημαντικό να φαίνεται η αλλαγή των συναισθημάτων έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε το πως επηρεάζει κάποιο γεγονός κάποια από τις επαφές του χρήστη“

Μία ακόμη σημαντική λειτουργία είναι το διάγραμμα συναισθηματικής υγείας “Emotional Health Chart“, όπου παρακολουθείται η συναισθηματική κατάσταση του χρήστη για αόριστο χρονικό διάστημα.