Subscribe:

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Προστασία με υλικό από ανθρακόνημα

Μια νέα πατέντα της Apple που δημοσιεύτηκε την περασμένη βδομάδα [via] υποδεικνύει την πιθανότητα χρησιμοποίησης ανθρακονημάτων για τις φορητές της συσκευές.
Η χρησιμοποίηση ανθρακονημάτων θα προσφέρει έξτρα προστασία στις συσκευές και κρίνοντας από την περιγραφή της πατέντας μπορούμε να υποθέσουμε ότι το iPad θα είναι η πρώτη συσκευή που θα τα χρησιμοποιήσει. Το όνομα της πατέντας είναι Reinforced Device Housing” και περιγράφει ένα εξωτερικό «κέλυφος» για ηλεκτρονικές συσκευές που είναι κατασκευασμένο από ένα “layered fiber-in-matrix” υλικό, το οποίο περιλαμβάνει το CFRP, ένα πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα.
Οι τωρινές συσκευές είναι κυρίως κατασκευασμένες από πλαστικό, το οποίο είναι επιρρεπές σε ραγίσματα. Η κατασκευή συσκευών από ανθρακόνημα θα προσφέρει περισσότερη προστασία κάτι που πολλοί χρήστες θα το εκτιμήσουν. H πατέντα αυτή συνάδει με σημερινές αναφορές για το επόμενης γενιάς iPad που το θέλουν να είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο. Η αλλαγή στην παραγωγή και η χρησιμοποίηση ενός άλλου υλικού (ίσως και ενός υλικού που θα είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας με τη LiquidMetal) θα ωφελήσει την κατασκευή της συσκευής.