Subscribe:

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

H Microsoft ετοιμάζει τον αντίπαλο του Apple TV

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AppleInsider η Microsoft ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Apple και το Apple TV με μια νέα συνδρομητική υπηρεσία που θα ενσωματωθεί στη δημοφιλή κονσόλα Xbox 360
H Microsoft, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με παρόχους ώστε να παραλάβει τα δικαιώματα. Η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί με μηνιαία συνδρομή και θα επιτρέπει στους κατόχους Xbox 360 το streaming τηλεόρασης στις τηλεοράσεις τους. Σε αυτούς που διαθέτουν ήδη κάποια συνδρομή με παρόχους θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε το περιεχόμενο αυτό να μεταδίδεται μέσω της κονσόλας. Θα επιτρέπεται, επίσης, και η συνδρομή σε μεμονωμένα κανάλια για δίκτυα όπως το HBO ή το Showtime.
Το νέο αυτό προϊόν από τη Microsoft θα έχει να ανταγωνιστεί τόσο με το Apple TV όσο και με το Google TV αν και πληροφορίες λένε ότι μια τέτοια υλοποίηση έχει έναν ορίζοντα 12 μηνών ακόμα. Ωστόσο το Google TV αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα τόσο στις πωλήσεις (η Sony ήδη «κόβει» πολύ από την τιμή των συσκευών ώστε να πουλήσει περισσότερο) όσο και στο περιεχόμενο με ολοένα και περισσότερα δίκτυα να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο περιεχόμενό τους αφήνοντας ουσιαστικά περιορισμένη λειτουργικότητα. Και το Apple TV, βέβαια, αν και πάει καλά στις πωλήσεις παραμένει ακόμα με την καθοδήγηση δύο μεγάλων δικτύων χωρίς να έχουν μπει στο παιχνίδι και άλλοι μεγάλοι σταθμοί.