Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

iPad: πλησιάζει το Kindle στην κατηγορία e-readers

Νέα έρευνα της ChangeWave δείχνει την διαρκώς αυξανόμενη προτίμηση του κόσμου στο iPad έναντι του Kindle της Amazon στην κατηγορία e-readers.
Προφανώς μιλάμε για διαφορετικές συσκευές μιας και το iPad αποτελεί μία όλα-σε-ένα συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως e-reader. Η Apple έχει επενδύσει πολύ σε αυτό άλλωστε λανσάροντας μάλιστα και το iBookstore. Στο παρακάτω διάγραμμα θα δείτε την την αυξανόμενη τάση που παρουσιάζει το iPad σε αντίθεση με το Kindle. Συγκεκριμένα, το Kindle από το 62% τον Αύγουστο του 2010 έπεσε στο 47% τον Νοέμβρη ενώ το iPad ανέβηκε από το 16% στο 32% την ίδια περίοδο. Άλλες συσκευές όπως το Sony Reader και το Barnes & Nobles Nook καταλαμβάνουν το 5% και 4% της αγοράς αντίστοιχα.

Μάλιστα, στην ίδια έρευνα φαίνεται ότι οι καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν μια ereader συσκευή μέσα στις επόμενες 90 μέρες θα επιλέξουν το iPad σε ποσοστό 42% και το Kindle σε ποσοστό 33%. Η διαφορά αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί εν μέρει από το τρίτο κομμάτι της έρευνας που δείχνει ότι το 75% των κατόχων iPad είναι πολύ ικανοποιημένοι με τη συσκευή τους σε αντίθεση με 45% των κατόχων Kindle. Όπως είπαμε, βέβαια, και στην αρχή το iPad είναι μια όλα-σε-ένα συσκευή που προσφέρει πολλά παραπάνω πράγματα και φαίνεται αυτό στην έρευνα από το γεγονός ότι το 76% των κατόχων iPad θα διαβάσουν ένα βιβλίο στην συσκευή εν αντιθέσει με το 93% των κατόχων Kindle.