Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Ελλατώνεται η παραγωγή του iPad

Νέα αναφορά σήμερα [via] υπογραμμίζει ότι η ποσότητα παραγωγής του iPad σταδιακά μειώνεται εν όψει του νέου μοντέλου που θα κυκλοφορήσει με τη νέα χρονιά. Ταυτόχρονα, η παραγωγή του Kindle έφτασε τα 1.6 εκατομμύρια πλησιάζοντας την αναμενόμενη αντίστοιχη παραγωγή του iPad. Η μείωση αυτή για το iPad, σύμφωνα με την ίδια αναφορά, είναι αξιοσημείωτη αφού από τα προβλεπόμενα 2.1 εκατομμύρια κομμάτια που αναμενόταν να φτάσει η παραγωγή στάλθηκαν μόλις τα 1.6 το Δεκέμβρη.
Κατά συνέπεια, το Kindle κατάφερε να φτάσει τον ίδιο αριθμό στην παραγωγή χωρίς να επηρεαστεί άμεσα από το iPad. Ο ίδιος αναλυτής εκτιμά ότι οι πωλήσεις του Kindle θα φτάσουν τα 4.5 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2011 με μια γενικότερη αύξηση στην αγορά των ebook readers από τα 12.1 εκατομμύρια συσκευές στις 27 εκατομμύρια! Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν σε αυτούς τους αριθμούς συνυπολογίζεται και το iPad που έχει φτάσει ήδη τις 7 εκατομμύρια πωλήσεις στα πρώτα δύο τρίμηνα κυκλοφορίας του με άλλα 5-7 εκατομμύρια το τελευταίο χειμερινό τρίμηνο.
Οι πωλήσεις του Kindle, αν και δεν αποκαλύπτονται από την Amazon, υπολογίζονται γύρω στα 5.4 εκατομμύρια για φέτος με μια αύξηση προς το τέλος μετά την ανανέωση με μια βελτιωμένη e-ink οθόνη και μειωμένη τιμή.