Subscribe:

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

To Google Editions είναι σχεδόν έτοιμο

Τo Google Editions, το περιβόητο e-book store της Google που θα αναμετρηθεί με το iBooks και την Amazon, βρίσκεται στα τελευταία στάδια ανάπτυξης σύμφωνα με δημοσίευμα του AppleInsider.
To Google Editions αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου στις ΗΠΑ και στις αρχές του επόμενου έτους για τις υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με δηλώσεις του Scott Dougall, διευθυντή product management της Google. Πολλοί ανεξάρτητοι εκδότες και διάφοροι εκδοτικοί οίκοι βρίσκονται σε επικοινωνία με την Google τις τελευταίες βδομάδες ενισχύοντας τις προσδοκίες για έναρξη σύντομα. Η Google έχει υπογράψει αρκετές συμφωνίες με μεγάλους εκδοτικούς οίκους και αναμένεται να προσφέρει χιλιάδες τίτλους για αγορά με την έναρξη της υπηρεσίας με τον αριθμό αυτό να φτάνει την τάξη των εκατομμυρίων μέσα σε λίγους μήνες.
Η Google επιδιώκει να προσφέρει ένα πιο ανοιχτό μοντέλο από τους αντιπάλους της τραβώντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερο κόσμο από την Apple και Amazon. Οι χρήστες θα χρησιμοποιούν το Google Account και θα μπορούν να αγοράζουν βιβλία στις περισσότερες συσκευές μέσω του Web browser. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε ένα τεράστιο εύρος συσκευών (ασχέτως από το κοινό στο οποίο απευθύνονται) σε αντίθεση με το iBooks της Apple που κυκλοφορεί μόνο για τις iOS συσκευές iPhone, iPad και iPod touch. Όπως καταλαβαίνετε, το μοντέλο που θα ακολουθήσει η Google με το browser-based bookstore είναι εντελώς διαφορετικό από τις υπόλοιπες προτάσεις και θα απευθύνεται ουσιαστικά σε όλους τους χρήστες ίντερνετ ανεξαρτήτως συσκευής.