Subscribe:

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Το Android Market παραμένει μικρό

Το Android Market παραμένει μικρό, πολύ μικρό και ανώριμο
Η αγορά του Android είναι ανώριμη, ανούσια  για λόγους που αν και δυσαρεστούν είναι αληθινοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Android δεν αξίζει, ούτε ότι πρόκειται για ένα λειτουργικό υποδεέστερο των άλλων.
Στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση έρχεται να δώσει η IHS, μια Αγγλική εταιρεία που αναλύει την αγορά και παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με το μέγεθος αυτής. Παρά την θεαματική αύξηση κατά 816.5% στο τζίρο του Android Market, τα ποσά είναι απίστευτα χαμηλά. Το 2010 ο τζίρος που παρήγαγε το Android Market εκτιμάτε ότι έφτασε τα 102 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένος σημαντικά από τα 11 εκατομμύρια δολάρια του 2009.
Όλα καλά μέχρι αυτό το σημείο, γιατί η σύγκριση με τον ανταγωνισμό της Apple δείχνει ότι το Android παραμένει μικρό, πολύ μικρό, ανώριμο και αδύναμο απέναντι στον ανταγωνισμό. Το 2010 η Apple υπολογίζεται ότι έκανε τζίρο στο App Store που έφτασε τα 1,782 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 769 εκατομμύρια δολάρια το 2009. Είναι περισσότερο από προφανές ότι η διαφορά στα νούμερα είναι τεράστια και το Android παραμένει συγκριτικά όχι απλά μικρό αλλά ανήμπορο να αποτελέσει μαι σοβαρή απειλή στην Apple που αυτή την στιγμή κυριαρχεί στην αγορά.
Ακόμα και η Nokia με το Ovi Store και τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της, κατάφερε να δημιουργήσει μεγαλύτερο τζίρο από το Android που πουλάει σαν τρελό. Για το 2010 η εκτίμηση του τζίρου για το Ovi Stote είναι 105 εκατομμύρια δολάρια ($102 εκ. το Android) ενώ το 2009 η εκτίμηση κάνει λόγο για 13 εκατομμύρια δολάρια ($11 εκ. για το Android).
Προφανώς το Google κερδίζει σε μερίδιο αγοράς, βγάζει χρήματα από την αναζήτηση μέσα από Android κινητά, συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες για τους χρήστες που χρησιμοποιεί για να βελτιώσει όχι μόνο το Android αλλά και τα διάφορα Google προϊόντα γενικά αλλά αφήνει τους developers με ένα Android στο χέρι και την επιλογή να ασχολούνται όλο και περισσότερο με το App Store. Οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται για τις πωλήσεις περισσότερων συσκευών με πρακτικά άχρηστα specs για τον καταναλωτή αφού δεν υπάρχει software που να τα αξιοποιεί. Το Google βολεύεται από την συμπεριφορά αυτή γιατί αυξάνεται σημαντικά το μερίδιο αγοράς και κερδίζει χρήματα αλλιώς.
Οι developers δεν κερδίζουν χρήματα όπως στο App Store, άρα δεν ασχολούνται με την πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι η πρόοδος σε ποιοτικά και χρήσιμα Android apps είναι εξαιρετικά αργή.

Via:pestaola.gr