Subscribe:

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

iPad 2: Καλύτερη οθόνη, γρηγορότερος επεξεργαστής, δύο κάμερες

Νέα χαρακτηριστικά του επερχόμενου iPad 2 που δημοσιεύεται σήμερα [via] υποστηρίζει καλύτερης ποιότητας οθόνη, ταχύτερο επεξεργαστή, δύο κάμερες, ξεχωριστές εκδόσεις CDMA και GSM και εκτιμώμενη αρχική διαθεσιμότητα στα 5 εκατομμύρια συσκευές.

Το iPad 2 δεν θα διαθέτει Retina οθόνη αλλά θα παραμείνει στα 1024Χ68.Ωστόσο, η ποιότητα θα βελτιωθεί προσφέροντας μια οθόνη κατά 30 με 35% λεπτότερη και με αντι-αντανακλαστικές ιδιότητες. Η ιδιότητα αυτή θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ανάγνωσης υπό το φως του ήλιου βελτιώνοντας κατά συνέπεια τον ανταγωνισμό του με το Kindle της Amazon. Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο η Apple δεν θα υλοποιήσει τη Retina οθόνη στο iPad 2 αφορά το ρυθμό παραγωγής των οθονών. Πολύ απλά η παραγωγή οθονών υψηλής ανάλυσης με στρώση IPS/FFS αλλά και το κόστος τους δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Apple.
Στο εσωτερικό του iPad 2 θα βρούμε έναν νέο διπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A9 στα 1.2GHz και RAM στα 512ΜΒ χρονισμένη στα 1,066MHz για μεγαλύτερο bandwidth (η RAM στο iPhone 4 είναι 512ΜΒ αλλά χρονισμένη στα 800MHz). Η αύξηση της τάξης του 1~2% στην επεξεργαστική ισχύ ενός πυρήνα αντιστοιχεί σε αύξηση 3~5% στην κατανάλωση ενέργειας αλλά η χρήση διπύρηνου επεξεργαστή αντισταθμίζει τη διαφορά αυτή.
Επίσης, η νέα έκδοση του iPad θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, μία για τη CDMA έκδοση και μία για τη GSM. H GSM έκδοση θα διαθέτει τσιπ της Infineon ενώ η CDMA έκδοση θα διαθέτει τσιπ της Qualcomm. H χρησιμοποίηση περισσότερων προμηθευτών εκτός των άλλων εξασφαλίζει και μικρότερα περιθώρια ελλείψεων στην παραγωγή.
Αναφορά γίνεται, επίσης, και στην ύπαρξη υποδοχής SD κάρτας δίχως, όμως, να επιβεβαιώνεται. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι το iPad 2 θα διαθέτει δύο κάμερες εφάμιλλης ποιότητας με αυτές του iPod touch (και όχι του iPhone 4). Δηλαδή, η μπροστινή FaceTime κάμερα θα είναι ανάλυσης 0.3MP και η οπίσθια 1MP. Αναφέρεται, επίσης, και η ύπαρξη μιας νέας εφαρμογής Photo Booth επιβεβαιώνοντας και παλιότερες αναφορές.
Τέλος, υποστηρίζεται ότι η Foxconn θα παραμείνει η αποκλειστική εταιρεία κατασκευής του iPad, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή με σκοπό τα 5 εκατομμύρια κομμάτια για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Με βάση αυτό η έναρξη των πωλήσεων αναμένεται στα τέλη του πρώτου τριμήνου ή στις αρχές του δευτέρου.

Via:iphonehellas.gr