Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Νέες αγγελίες για φωνητικές εντολές και συγχρονισμό συσκευών

Νέες αγγελίες στο site της Apple υποδηλώνουν τις προθέσεις της εταιρείας για βελτίωση του συστήματος φωνητικών εντολών και συγχρονισμού των μελλοντικών iOS συσκευών.
Τρεις νέες αγγελίες αναζητούν υπαλλήλους με τον τίτλο του “iOS Speech Operations Engineer”. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία πάνω σε υπάρχοντα συστήματα αναγνώρισης φωνής όπως το Nuance Recognizer, IBM WebSphere Voice ή Google Voice και θα εργαστούν πάνω στην ομάδα του Application Frameworks για το iOS στο Cupertino. Υπενθυμίζουμε ότι προηγούμενα δημοσιεύματα κάναν λόγο για ένα νέο iPhone που θα είχε προηγμένες δυνατότητες φωνητικού ελέγχου, πιθανότατα ως μέρος του iOS 5. Οι φωνητικές εντολές είναι χαρακτηριστικό που διαπρέπει στο Android και η Apple πρέπει σίγουρα να αναβαθμίσει για να ανταγωνιστεί.
Άλλες τρεις αγγελίες αναφέρονται στην τεχνολογία συγχρονισμού στο iOS. Δύο από αυτές αναφέρονται σε “iPhone Sync Development Engineer” και αναζητούν υποψήφιους που είναι οικείοι με αρχιτεκτονικά/server συστήματα, threading και απόδοση. Η τρίτη αγγελία αναλαμβάνει το ρόλο του “iPhone Sync QA Engineer”, εργασία πλήρους απασχόλησης στα κεντρικά της Apple. Ο εργαζόμενος θα ελέγχει τη λειτουργικότητα του συγχρονισμού στο καινοτόμο νέο iPhone. Ίσως, η Apple εργάζεται πάνω στον ασύρματο συγχρονισμό συσκευών με το iTunes ή με το «σύννεφο» μέσω του MobileMe. Ίσως, επίσης, κρίνοντας από την νέα Thunderbolt τεχνολογία στα νέα MacBook Pro, δούμε μια τέτοια υποστήριξη και στο iPhone. Είναι μικρή η πιθανότητα, βέβαια, αφού κάτι τέτοιο θα ωφελούσε μόνο τους χρήστες MacBook Pro 2011 και δεν θα είχε ευρεία απήχηση.

Via:iphonehellas.gr