Subscribe:

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

HTC 7 Mozart, 7 Trophy, HD7

HTC 7 Mozart, 7 Trophy, HD7
Τρία κινητά µε το πιο φρέσκο mobile OS της αγοράς και µε την ποιότητα της HT.

Τα νεοφερµένα Windows Phone 7 αποτελούν τη νέα hot εξέλιξη στο χώρο των smartphones. Μπορεί να άργησε κάπως η µαµά Microsoft να ξεπεράσει την παρωχηµένη λογική των προηγούµενων εκδόσεων των Windows Mobile λειτουργικών, αλλά από τη στιγµή που πήρε µπροστά η ατµοµηχανή της, το αποτέλεσµα είναι το πιο φρέσκο λειτουργικό που έχει κάνει την εµφάνισή του τα τελευταία χρόνια. To λειτουργικό, όµως, είναι µόνο το 50% της συνταγής της επιτυχίας. Το υπόλοιπο 50% είναι, φυσικά, οι συσκευές που θα το χρησιµοποιήσουν. H HTC φαίνεται πως έχει µεγάλη πίστη στο νέο λειτουργικό, και από τις 9 συσκευές που παρουσίασε ο Steve Balmer κατά το επίσηµο λανσάρισµά τους οι 4 ήταν δικές της.

Σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών και οι τρεις συσκευές διαθέτουν πολλές οµοιότητες, αφού όλες κάνουν χρήση του Snapdragon επεξεργαστή της Qualcomm µε συχνότητα λειτουργίας 1GHz. Με µεγάλες multi-touch capacitive οθόνες αφής, από 3,7 έως 4,3 ίντσες, και οι τρεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα πλοήγησης και πολύ γρήγορη απόκριση σε όλες σας τις εντολές. Η ποιότητα κατασκευής τους ακολουθεί τα γνωστά υψηλά standards της εταιρείας. Ειδικά το Mozart, που είναι κατασκευασµένο από ένα φύλλο βουρτσισµένου αλουµινίου, όχι µόνο δείχνει στιβαρό και ποιοτικό, αλλά δηµιουργεί και ωραία αίσθηση στο κράτηµα. Το ΗD7 ξεχωρίζει µονοµιάς χάρη στην τεράστια οθόνη του, ενώ το kickstand που περιβάλλει την κάµερα κάνει τη θέαση ταινιών µια απολαυστική εµπειρία. Το δε Trophy έχει, θα λέγαµε, το ιδανικό µέγεθος οθόνης, µε τις 3,8" να δίνουν το κάτι παραπάνω, χωρίς να το κάνουν υπερβολικά µεγάλο, όπως φαίνεται σε πολλούς το HD7.

Κορυφαίες είναι οι συσκευές και στον τοµέα του ήχου, καθώς όλες υποστηρίζουν Dolby mobile και SRS. Οι κάµερες αποτελούν σηµείο διαφοροποίησης: Το Mozart διαθέτει τη µεγαλύτερη στα 8MP παρέα µε flash xenon, το Trophy "περιορίζεται" στα 5MP, έχει όµως LED flash, ενώ το HD7 προσφέρει ίδια ανάλυση αλλά διπλό LED flash. Εκτός όµως από το κοµµάτι του hardware, η HTC µάς έχει συνηθίσει να ντύνει τα διάφορα λειτουργικά στις συσκευές της µε το δικό της UI. Εδώ τα Windows Phone 7 θέτουν έναν περιορισµό. Η Microsoft δεν επιτρέπει το customization, όµως έχει δώσει ειδική άδεια στην HTC να δηµιουργήσει το δικό της Hub, από όπου σας προσφέρει πληροφορίες για τον καιρό, τις µετοχές, σηµειωµατάριο, to-do app, unit converter, φακό, photο και sound enhancer, καθώς και δυνατότητα να κατεβάσετε εφαρµογές και games.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σηµειώσουµε πως πολύ επιθετική είναι και η τιµολογιακή πολιτική για τις νέες συσκευές. Το κορυφαίο HD7 δεν ξεπερνά τα €629, ενώ για την απόκτηση του Trophy αρκούν µόλις €499, οπότε θα βρείτε εύκολα µια συσκευή που να ταιριάζει και στις ανάγκες και στην τσέπη σας

Via:e-pcmag.gr