Subscribe:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

iPhone 5 στις αρχές του 2012

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τις ημερομηνίες διεξαγωγής του WWDC2011 με ξεκάθαρη αναφορά στην παρουσίαση του επόμενης γενιάς iOS και Mac OS X. Διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση γεννιέται εύλογα η απορία για την τύχη του iPhone 5 αφού δεν έγινε καμία νύξη στο hardware κομμάτι.
Τυπικά, η Apple κυκλοφορεί εδώ και 4 χρόνια ένα iPhone κάθε καλοκαίρι μαζί με την καινούργια έκδοση του iOS. Πολλές φήμες τελευταία -σε ύποπτο βαθμό- υποστηρίζουν ότι η Apple θα επικεντρωθεί στο software χωρίς να κυκλοφορήσει κάποιο νέο μοντέλο το καλοκαίρι. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το iPhone 5 θα «σπάσει» τον κύκλο και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012.
Πριν αρχίσουμε να πανικοβαλλόμαστε ας σκεφτούμε για λίγο ότι ήδη το iPhone 4 βρίσκεται -κλασικά- μήνες μπροστά από τον ανταγωνισμό στο hardware κομμάτι αν και υστερεί σε αρκετά σημεία το iOS (βλ. notifications) έναντι του Android και του WebOS. Ίσως η Apple θέλει να επικεντρώσει τους πόρους της στην βελτίωση του iOS που το χρειάζεται περισσότερο ή να μπερδέψει τον ανταγωνισμό. Εξάλλου, δεν είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να μειωθούν οι πωλήσεις αφού το iPhone 4 έχει ακόμα μεγάλη ζήτηση και θα έχει ακόμη μεγαλύτερη σε λίγους μήνες μετά την αναμενόμενη κυκλοφορία και του λευκού μοντέλου τον επόμενο μήνα (ή μήπως στο WWDC;)
Η ταυτόχρονη παρουσίαση του iOS 5 και του Mac OS X Lion δεν είναι τυχαία. Η Apple εργάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια για την υλοποίηση του πολυπόθητου cloud και το αποτέλεσμα, ίσως, να μας εκπλήξει. Για τους Mac χρήστες μια πιο αρμονική και ασύρματη σύνδεση με τις iOS συσκευές πιθανόν να γίνει πραγματικότητα με τον συνδυασμό των νέων αυτών λειτουργικών.
Η πιθανότητα να μην δούμε ένα iPhone 5 στις 6 Ιουνίου είναι πολύ μικρές. Ωστόσο, αν το σκεφτούμε με ψυχραιμία μια τέτοια κίνηση σίγουρα μπορεί να επιτευχθεί από την Apple χωρίς ιδιαίτερο πλήγμα για την εταιρεία. Από κει και πέρα εάν κινηθούμε σε αυτόν τον συλλογισμό θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε και για την τύχη του iPod touch 5G που ίσως να μην αναβαθμιστεί φέτος κτλπ.

Via:iphohellas.gr