Subscribe:

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

O Android browser είναι 52% γρηγορότερος από τον Safari

Μια καναδική εταιρεία σήμερα δημοσίευσε έρευνα στην οποία σύγκρινε την απόδοση των browser του Android και του iOS. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, λοιπόν, ο browser στο Android είναι κατά 52% γρηγορότερος στη φόρτωση ιστοσελίδων από τον Safari. Η έρευνα αφορούσε 45,000 τεστ στα δύο λειτουργικά και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρόλη την βελτίωση στη μηχανή Javascript στο τελευταίο iOS 4.3 (Nitro engine) το Android βγήκε πρώτο με διαφορά.
Ωστόσο, η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε με έναν λάθος τρόπο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία χρησιμοποίησε τις δικές της εφαρμογές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένους browsers για να πραγματοποιήσει τις συγκριτικές δοκιμές, δηλαδή το WebView (που βασίζεται στον Chrome) για το Android και το UIWebView (που βασίζεται στον Safari) για το iOS. Το θέμα, όμως, είναι ότι με τον τρόπο αυτό δεν γίνεται εκμετάλλευση της νέας μηχανής Nitro στο iOS αφού η χρησιμοποίηση ενός embedded browser είναι διαφορετική από την χρησιμοποίηση της ίδιας της εφαρμογής. Με τη μηχανή Nitro η JavaScript τρέχει δύο φορές γρηγορότερα απ’ ότι προηγουμένως οπότε η έρευνα δεν ανταποκρίνεται στην τωρινή κατάσταση.
Βέβαια, μιλάμε ότι η διαφορά στους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδων μεταξύ των δύο λειτουργικών ανέρχεται στο 1 δευτερόλεπτο (μέσος όρος 2.144s για το Android και 3.254s για το iOS)

Via:iphonehellas.gr