Subscribe:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

iOS 5 Beta 1: Νέα ευρήματα

Συνεχίζοντας τις ανακαλύψεις του iOS 5, σας παρουσιάζουμε κάποια νέα ευρήματα:
1.] To παρατεταμένο άγγιγμα σε ένα άλμπουμ ή τραγούδι εμφανίζει ολόκληρο το όνομα και τις πληροφορίες. Και κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής αυτές εμφανίζονται τώρα κυλιόμενες (αντί για τις τρεις τελείες).

2.] Νέες λειτουργίες στο ημερολόγιο: αλλαγή ημέρας με swipe όπως στις φωτογραφίες, προσθήκη προσκεκλημένων, δημιουργία γεγονότος με παρατεταμένο πάτημα σε κενό χώρο, παρατεταμένο πάτημα σε υπάρχον γεγονός για αλλαγή ημέρας ή διόρθωση ώρας (με ακρίβεια τετάρτου).


3.] Εάν έχετε πολλές ομάδες επαφών ή διαφορετικούς λογαριασμούς, οι συνδεδεμένες επαφές (linked contacts) [που πρωτοείδαμε στην 4.0] συγχρονίζονται αυτόματα και επιπλέον μπορείτε να ορίσετε και περισσότερες πληροφορίες συγγένειας!
\

4.] Εάν ένα iMessage καθυστερεί να παραδοθεί, εμφανίζεται ένα κίτρινο θαυμαστικό (σε αντίθεση με το κόκκινο που σημαίνει ότι δεν μπορεί να σταλεί ή ότι τελικά δεν έχει παραδοθεί).  Πατώντας αυτό το θαυμαστικό εμφανίζονται οι επιλογές να το ξαναστείλουμε ως iMessage ή ως SMS. Επιπλέον υποστηρίζονται τόσο το group messaging όσο και τα αρχεία κινούμενης εικόνας κατάληξης gif, ενώ σε επαφές που δεν μπορούν να δεχθούν iMessage εμφανίζεται η δυνατότητα αφαίρεσης από την λίστα αποδεκτών.

5.] Ξεχωριστές επιλογές για προσθήκη λογαριασμών MobileMe και iCloud. Επίσης προστέθηκε και το Hotmail. Και η εμφάνιση πρόσφατων μηνυμάτων από 250 αυξήθηκε σε 1000.

6.] Οι διεθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να μεταφέρονται ολόκληρες μεταξύ των πεδίων, χωρίς να χρειάζεται διαγραφή και επαναπληκτρολόγηση. Και εμφάνιση υπενθύμισης για μήνυμα με κενό θέμα.

7.] Σε κλήσεις αριθμών εξωτερικού εμφανίζονται και οι πληροφορίες γεωγραφικής περιοχής (όπ0υ αυτές είναι διαθέσιμες).

8.] Στις γνωστοποιήσεις υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές ανά εφαρμογή για επαναφορά της κλασικής προβολής υπενθυμίσεων, αν θα εμφανίζονται ή όχι στην lockscreen, το πλήθος τους αλλά και αν θέλουμε να παραμένει το εικονίδιο (badge).

9.] Οι ειδοποιήσεις της εφαρμογής Ρολόι έχουν και την δυνατότητα δεκάλεπτης αναβολής.

10.] Η δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων σε αρκετούς λογαριασμούς άρχισε να λειτουργεί. Το iCloud ετοιμάζεται…

11.] Ξεχωριστές επιλογές για ειδοποιήσεις γενεθλίων, γεγονότων και ολοήμερων συμβάντων.

12.] Οι ειδοποιήσεις ημερολογίου εμφανίζουν και τον χρόνο που απομένει ή έχει παρέλθει.

13.] Το Spotlight διαθέτει επιλογή να αναζητεί και τις υπενθυμίσεις (που δημιουργούνται με την εφαρμογή Reminders). Επίσης, η αναζήτηση πλέον γίνεται και σε ολόκληρο το περιεχόμενο των email!

14.] Εάν έχετε πολλαπλούς iCloud λογαριασμούς, στο Camera roll υπάρχουν και τα αντίστοιχα Photo Streams.

Να αναφέρουμε ότι η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 5 θα λήξει (με αποτέλεσμα να κλειδώσει το κινητό σας) στις 4 Αυγούστου.

Via:iphonehellas.gr