Subscribe:

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πτώση ορόσημο για το ποσοστό των χρηστών Windows XP

Πτώση ορόσημο για το ποσοστό των χρηστών Windows XP.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του TechSpot το ποσοστό των χρηστών Windows που χρησιμοποιούν την έκδοση XP, για πρώτη φορά έχει μειωθεί κάτω από το 50%.

Με το μερίδιο των XP να μειώνεται, παρατηρείται επίσης μια γενικότερη μείωση των Windows χρηστών μεταξύ των μηνών Ιουνίου και του Ιουλίου που μας πέρασαν. Η μείωση του ποσοστού των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft είναι της τάξεως του 0.63% (από 88.76% σε 88.29% επί του συνολικού μεριδίου της αγοράς των λειτουργικών συστημάτων). Ακολουθεί το Mac OS το οποίο είδε το ποσοστό του να αυξάνεται κατά 0.22% κατέχοντας το 5.37% του μεριδίου επί της αγοράς. Μικρή αύξηση του ποσοστού του κατά 0.03% είδε και το Linux με συνολικό μερίδιο 0.95%. Όπως ήταν αναμενόμενο, το μερίδιο των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές παρουσίασε και αυτό αυξητικές τάσεις.



Όσον αφορά τα Windows, όπως αναφέρεται και παραπάνω τα Windows XP μείωσαν το ποσοστό του μεριδίου τους από το 51.13% στο μερίδιο ορόσημο του 49.94%. Τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού τους σημείωσαν τα Windows 7, από 27.13% στο 27.87%, ενώ τα Vista παρουσίασαν πτωτική πορεία κατά 0.28%.



Υπενθυμίζεται ότι η υποστήριξη των Windows XP με Service Pack 2 ή παλαιότερη έκδοση έχει διακοπεί από τη Microsoft από τον Απρίλιο του 2009, ενώ τα συστήματα με εγκατεστημένο το Service Pack 3 θα υποστηρίζονται επίσημα μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Via:www.thegreekz.com