Subscribe:

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κινδυνεύουν τα αυτοκίνητά μας από χάκερ;

Οι χάκερ θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών με το να απενεργοποιήσουν τις μηχανές των οχημάτων του, ενώ αυτοί οδηγούν, προειδοποιεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού ασφαλείας.

Η McAfee προειδοποίησε ότι καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο ηλεκτρονικά, με ασύρματα συστήματα επικοινωνίας όπως Bluetooth και διάφορα λογισμικά να τρέχουν για να λειτουργήσουν, τόσο ο κίνδυνος για την εμφάνιση κακόβουλων προγραμμάτων αυξάνεται.

Η εταιρεία συνεχίζει πως λογισμικά είναι ήδη ενσωματωμένα μέσα σε τόσα μέρη του αυτοκινήτου, από τους αερόσακους, τα ραδιόφωνα, μέχρι και τα συστήματα ελέγχου πορείας, που οι κυβερνοπειρατές σε περίπτωση που καταφέρουν να διαβάλλουν τα συστήματα αυτά θα μπορούσε να προκαλέσουν ατυχήματα το λιγότερο.

Οι καταναλωτές θέλουν να είναι πλέον συνδεδεμένοι με τα πάντα και συνέχεια, άλλωστε η ίδια η εποχή το προστάζει με την πρόσβαση στο διαδίκτυο να είναι προσιτή πλέον στον καθένα και μέσω διάφορων συσκευών, ωστόσο η McAfee τονίζει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα πρέπει να παραβλέψουν τον κίνδυνο που ελοχεύει

Via:troktiko.eu