Subscribe:

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Dart, η νέα γλώσσα προγραμματισμού Web από τη Google

Μια νέα δομημένη γλώσσα προγραμματισμού Web παρουσίασε σήμερα η Google η οποία φαίνεται να απευθύνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών για browsers.

Το όνομα της γλώσσας αυτής είναι Dart, ενώ αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες θα αναλυθούν τον επόμενο μήνα από τους μηχανικούς της εταιρείας στο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης Λογισμικού Goto.

Δυστυχώς στην επίσημη ιστοσελίδα του Goto δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη γλώσσα προγραμματισμού, παρά μόνο αναλύονται τα βιογραφικά των δύο προγραμματιστών που θα την παρουσιάσουν. Αυτοί είναι ο Gilad Bracha βετεράνος της SAP, της SUN και συν-συγγραφέας της Java και ο Lars Bak, δημιουργός της V8 JavaScript μηχανής του Chrome browser.



Δεδομένης της μοναδικής γλώσσας προγραμματισμού που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Google, την Go, πιθανολογείται ότι η Dart δε θα βασίζεται στη φιλοσοφία της C. Με τον υπότιτλο της “δομημένης γλώσσας προγραμματισμού Web” είναι πολύ πιθανό η Dart να είναι μία διερμηνευμένη γλώσσα (interpreted language) και να εκτελείται στον browser όπως ακριβώς και η JavaScript, ενώ λιγότερες είναι οι πιθανότητες να μοιάζει με τη Java.

Οι δύο προγραμματιστές της έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την ανάπτυξη της Smalltalk και αν αληθεύουν οι φήμες για την Dart, μία διερμηνευμένη Smalltalke γλώσσα θα μπορεί να ανταγωνιστεί άμεσα τους αρκετούς ομολογουμένως ανταγωνιστές της.


Via:www.thegreekz.com