Subscribe:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεργασία Google-Intel για το Android


cyber technology electronics computer1 Συνεργασία Google Intel για το AndroidΜια ακόμα βαριά συνεργασία καταγράφει στο ενεργητικό της η Google, στην προσπάθεια να κυριαρχήσει στην αγορά των κινητών.
Εταίρος αυτή τη φορά είναι η Intel και στόχος της συνεργασίας η δημιουργία επεξεργαστών που θα τρέχουν πιο αποτελεσματικά το Android. Για την ακρίβεια, η βελτιστοποίηση των επεξεργαστών χαμηλής τροφοδοσίας Atom που χρησιμοποιούνται σε λιγότερο απαιτητικά συστήματα όπως netbooks κ.λπ. ώστε προφανώς σύντομα να δούμε στην αγορά κινητά με «Intel inside».
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της κορυφαίας εταιρείας επεξεργαστών, τα πρώτα τέτοια τηλέφωνα θα εμφανιστούν στην αγορά μέσα στο πρώτο μισό του 2012.
Η κίνηση δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη,
ωστόσο: ότι το Android τείνει να υποσκελίσει τις υπηρεσίες μηχανής αναζήτησης στον κατάλογο προτεραιοτήτων της Google, είναι κάτι που όλοι όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα το έχουν αισθανθεί.
Μετά την εξαγορά της Motorola, μια συνεργασία που θα κάνει το Android πιο αποτελεσματικό σε οτιδήποτε περιέχει επεξεργαστή της Intel δείχνει σχεδόν αναπόφευκτη. Από την άλλη, μια τέτοια εξέλιξη συμφέρει εξίσου και την Intel καθώς αφενός θεωρείται δεύτερη στην αγορά των μικρών αυτών επεξεργαστών πίσω από την ARM και τις εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της, όπως οι Samsung και Texas Instruments και αφετέρου η έξαρση στην αγορά των εναλλακτικών συσκευών (smartphones, tablets κ.λπ.) ενδέχεται να προκαλέσει αργά ή γρήγορα σημαντική πτώση στις πωλήσεις της.
Μ’ άλλα λόγια, η συνεργασία θα μπορούσε να εξελιχθεί σ’ αυτό που είθισται να αποκαλείται win/win situation. Ενδιαφέρον είναι να δει κανείς πώς θα αντιδράσει στη συνεργασία αυτή η Microsoft, άσπονδος συνεργάτης της Intel από την εποχή του DOS· η αγορά των smartphones, όσο και αν ο CEO της Intel Πολ Οτελίνι σπεύδει να παρατηρήσει ότι βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της, παραμένει ένα πεδίο στο οποίο ο κολοσσός του λογισμικού δε δείχνει να έχει βρει ακόμα το πάτημά του.

Via:www.secnews.gr