Subscribe:

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Internet Explorer 10 χωρίς plugin στο Metro UI, HTML5 μόνο


Internet Explorer 10 χωρίς plugin στο Metro UI, HTML5 μόνο
Αρχή μιας νέας εποχής για τον Internet Explorer 10 και τα Windows 8 που πλέον θα λειτουργούν σε δύο mode: Windows 8 και Metro UI. Εκεί που θα υπάρχει μόνο το Metro UI, δηλαδή σε tablets, smartphones και άλλες παρόμοιες συσκευές ο IE10 δεν θα χρησιμοποιεί plugin παρά μόνο HTML5. Ξεχάστε τον Acrobat reader, το flash και το silverlight. Η Microsoft δηλώνει ξεκάθαρα ότι το Metro UI θα παραμείνει καθαρό και αμόλυντο, μακρυά από το παρελθόν και τα προβλήματα του web.
Στην πραγματικότητα η είδηση δεν είναι ο Internet Explorer 10 χωρίς plugin στο Metro UI αλλά ο διαχωρισμός που κάνει η Microsoft. Αυτό που λένε είναι ότι αν θέλετε να έχετε τα πάντα φορτωμένα τότε θα πρέπει να το κάνετε σε μια συσκευή χωρίς μπαταρία, μια συσκευή που δεν μπορεί να σβήσει ξαφνικά μετά από μερικές ώρες χρήσης. Αν θέλετε να έχετε tablet και smartphone που θα χρησιμοποιείτε για πολλές ώρες και σχεδόν όλη την ημέρα τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Metro UI και τους περιορισμούς που επιβάλουμε, δηλαδή Internet Explorer 10 χωρίς plugins με HTML5 μόνο.
Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft έχει καταλάβει ότι ο κόσμος της αρχιτεκτονικής x86 είναι διαφορετικός από τους επεξεργαστές ARM. Για να πετύχει στην νέα αρένα που κυριαρχεί η Apple, η Microsoft γίνεται περισσότερο από Apple από όσο θα ήθελε να παραδεχθεί αλλά ταυτόχρονα γίνεται περισσότερο έξυπνη και λειτουργική από όσο έχει γίνει μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά τα tablets και smartphones. Τα Windows Phone έκαναν την αρχή και τα Windows 8 ολοκληρώνουν μέρος της στρατηγικής με διαχωρισμό των δύο κόσμων: desktop vs mobility ή x86 vs ARM.

Via:pestaola.gr