Subscribe:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πληροφορίες για το νέο iPhone

To 9to5Mac σε νέο δημοσίευμα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που υποθέτουμε για το νέο iPhone μαζί με κάποια άλλα στοιχεία τα οποία και παρουσιάζουμε παρακάτω.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα το νέο iPhone θα περιέχει τον dual-core επεξεργαστή A5 για καλύτερα γραφικά, γρηγορότερες επιδόσεις που θα υποβοηθηθούν και από το 1GB RAM που θα περιέχει η συσκευή. Αυτό σημαίνει εκτός από καλύτερο web browsing και καλύτερη διαχείριση της μνήμης για «νέα background tasks που θα παρουσιάσει η Apple».
Το νέο iPhone θα περιέχει, επίσης, καλύτερη κάμερα 8MP με δυνατότητα λήψης υψηλής ανάλυσης ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εξαιτίας του backlit αισθητήρα. Υπάρχει, ακόμα, η πιθανότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών από ευρήματα στον κώδικα  του iOS 5.
H νέα έκδοση του iPhone θα λειτουργεί και σε δίκτυα GSM και σε CDMA χάριν στη νέα baseband από την Qualcomm. Δεν μπορεί να επιβεβαιωθούν, ωστόσο, πληροφορίες για μη ύπαρξη φυσικής SIM ή δυνατότητας NFC.
To μεγαλύτερο ατού, όμως, της συσκευής θα είναι η αποκλειστική λειτουργία με το όνομα Assistant. Το Assistant το έχουμε δει και σε παλαιότερα δημοσιεύματα και αφορά τις υπηρεσίες φωνητικών εντολών που βασίζονται στην εφαρμογή Siri. Όπως καταλάβατε, βέβαια, το χαρακτηριστικό αυτό θα αφορά αποκλειστικά το iPhone 5 εξαιτίας του γρηγορότερου A5 και της RAM.
To Assistant απ’ ότι φαίνεται θα είναι κάτι «μεγάλο» (game changer). Θα είναι η εξέλιξη του Voice Control που ξέρουμε ήδη αλλά θα προσφέρει πολλά περισσότερα. Θα ενεργοποιείται με το παρατεταμένο πάτημα του home button και θα εμφανίζεται ένα μικρόφωνο στην οθόνη στο κάτω μέρος, όπως με τη multitasking bar. Αυτά που μπορείτε να εκφωνήσετε είναι αμέτρητες εντολές και γι’ αυτό υπάρχει το κλασικό σύμβολο “i” για να πάρετε μια ιδέα. Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι θα  υπάρχει και ένα ασημί μικρόφωνο με  κάτι σαν περιστρεφόμενες μοβ φλόγες που θα υποδηλώνει ότι η συσκευή είναι έτοιμη να λάβει την εντολή.
Μερικές από τις προφανείς δυνατότητες του Assistand θα είναι η καταγραφή γεγονότων στο ημερολόγιο ή στις υπενθυμίσεις, η αποστολή μηνυμάτων μέσω SMS ή iMessage, η αναζήτηση οδηγιών στους χάρτες κτλπ
Η επικοινωνία με το Assistand θα είναι άμεση, σαν να έχετε μια κανονική συνομιλία. Αυτά που θα λέτε θα μετατρέπονται σε κείμενο που θα φαίνεται στην οθόνη σε μορφή bubble και όταν το Assistant θα ζητά διευκρινίσεις θα γίνεται τόσο φωνητικά όσο και γραπτά σε παρόμοιο τρόπο.
Στο Assistant, επίσης, θα περιλαμβάνεται και το “Find my Friends”, για το οποίο έχουμε διαβάσει κάποια πράγματα στο παρελθόν. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε το Assistant για το που είναι κάποιος φίλος σας και αυτό να το εντοπίσει και να σας παρέχει την πληροφορία. Φυσικά, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας δεδομένων.
Το πιο ωραίο χαρακτηριστικό του Assistant, σύμφωνα με το 9to5Mac, θα είναι η υποστήριξη του Wolfram Alpha. Θα μπορείτε, δηλαδή, να ρωτάτε το Assistant για υπολογισμούς, γεγονότα ή ό,τι θέλετε και αυτό θα παράγει την απάντηση. Μπορείτε να φανταστείτε, βέβαια, τη λειτουργικότητα και ευκολία μιας τέτοιας ενσωμάτωσης.
Σχετικά με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της συσκευής η ιστοσελίδα δεν δίνει ξεκάθαρα ενημέρωση. Σίγουρα, «κυκλοφορούν» πολλά iPhone 5 μέσα σε θήκες που τα κάνουν να μοιάζουν με το iPhone 4, οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτό το σημείο.

Via:iphonehellas.gr