Subscribe:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Περισσότερο από το 50% του συνόλου των smartphones θα υποστηρίζει NFC σε 2-3 χρόνια

Το τελευταίο καιρό, αν και δεν έχει κάνει την εμφάνισή της στην χώρα μας ακόμα, ακούμε για την τεχνολογία NFC, η οποία θα καθιστά τα κινητά μας τηλέφωνα, ηλεκτρονικά πορτοφόλια, ή στην μορφή χρήματος του αύριο.
Στο εξωτερικό ήδη, έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούνται σιγά, σιγά, ενώ όλο και περισσότερα από τα τηλέφωνα που κυκλοφορούν υποστηρίζουν την εν λόγω τεχνολογία. Σύμφωνα με τους Ταϊβανέζους κατασκευαστές τηλεφώνων, περισσότερο από το 50% του συνόλου των smartphones θα διαθέτει NFC μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. μιας και η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google 4.0 (Ice Cream Sandwich), έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για την NFC, μια σειρά από BlackBerry smartphones προσφέρουν NFC, ενώ και το Galaxy S II και το Samsung Galaxy Nexus, το ίδιο.
Η όποια καθυστέρηση στην διάδοση του, δεν οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνολογικά κωλύματα, αλλά και στα οικονομικά συστήματα τα οποία δυσκολεύονται να επιδεχθούν μία τόσο δραστική αλλαγή από τη μία μέρα στην άλλη, ενώ υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας φανταστείτε να προσπαθεί ένας παππούς ή μια γιαγιά να μάθουν να πληρώνουν με αυτό.

Via:proho.gr