Subscribe:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Apple – Anobit: εξαγορά 500 εκ. για καλύτερη NAND Flash μνήμη παντού

Apple - Anobit: εξαγορά 500 εκ. για καλύτερη NAND Flash μνήμη παντού
Σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ Apple και Anobit και περί το μισό δισεκατομμύριο δολάρια για την εξαγορά της πρώτης Ισραηλινής εταιρείας από το Cuppertino. Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς παράγει και πουλάει η Anobit η απάντηση είναι απλή: τεχνολογία που βελτιώνει την απόδοση μνήμης NAND flash. Με λίγα λόγια η Apple έκρινε σωστό ότι αξίζει να αγοράσει την Anobit αντί να είναι πελάτης της εταιρείας και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία ώστε οι μνήμες που χρησιμοποιούν εκατοντάδες εκατομμύρια iPhone και iPad μαζί να έχουν την προσοχή και τεχνολογία που αξίζει και η Apple έχει τόσο πολύ επενδύσει.
Σύμφωνα με το site της Anobit η εταιρεία έχει το Anobit MSP (Memory Signal Processing) δηλαδή τεχνολογία που “significantly improves endurance, performance and cost of flash storage products and systems”. Η Apple ήδη χρησιμοποιεί το chip της Anobit σε iPhone, iPad και MacBook Air και πλέον θα μπορεί να δημιουργήσει ακόμα στενότερους δεσμούς μεταξύ του iOS και του OS X με το hardware.
Εκτός από την Apple, πελάτης της Anobit μέχρι και σήμερα ήταν και είναι η Samsung. Η εξαγορά της Anobit από την Apple θα δημιουργήσει ένα σωρό ιδιαιτερότητες στις σχέσεις των δύο εταιρειών που σίγουρα θα περιπλέξουν την σχέση και πιθανότατα να οδηγήσουν την Samsung προς αναζήτηση άλλων λύσεων για την βέλτιστη λειτουργία μνημών. Μην ξεχνάμε ότι η Samsung όχι μόνο παράγει NAND Flash chips αλλά εξαρτάται από αυτά για τις πωλήσεις των ανταγωνιστικών προς την Apple προϊόντων όπως τα κινητά και tablets της σειράς Samsung Galaxy. Με την Anobit στα χέρια της Apple κάτι θα αλλάξει όχι μόνο στην Samsung αλλά και στο οικοσύστημα του Android γενικότερα.
Anobit’s MSP (Memory Signal Processing) technology is comprised of proprietary signal processing algorithms combined with advanced error correction and innovative flash management schemes, resulting in a dramatic improvement in endurance, performance and system cost. Specifically, MSP enables SLC (one bit-per-cell) endurance and performance with MLC (two bits-per-cell) NAND, and MLC endurance and performance with TLC (three bits-per-cell) NAND, resulting in a significant reduction in cost per-bit.

Via:pestaola.gr