Subscribe:

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Google και Mozilla μάλλον τα σπάνε, το μέλλον του Firefox αβέβαιο

Google και Mozilla μάλλον τα σπάνε, το μέλλον του Firefox αβέβαιο
Κρίση στα γραφεία του Mozilla που βλέπει την τριετή συμφωνία με το Google να μην ανανεώνεται ή να περιέχει όρους λιγότερο φιλικούς για το ίδρυμα. Βλέπετε, πριν από τρία χρόνια το Google συμφώνησε με το Mozilla να πληρώνει ένα σημαντικό ποσό της τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων ώστε ο Firefox να χρησιμοποιεί ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Gogle.
Η συμφωνία έληγε τον Νοέμβριο και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα συμβεί στο μέλλον. Το πόσο σημαντική ήταν η οικονομική βοήθεια του Google προς το Mozilla και όλα τα projects που συντηρεί και αναπτύσσει όπως ο Firefox και ο Thunderbird, η απάντηση είναι σύντομη: 84% των εσόδων του Mozilla προέρχονται από την συμφωνία με το Google.
Τώρα που ο Chrome έχει φτάσει και φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τον Firefox σε μερίδιο αγοράς, το Google δεν έχει σημαντικό λόγο να υποστηρίζει και να πληρώνει τον Firefox. Η Microsoft είναι δύσκολο να μπει στο παιχνίδι εξαιτίας φιλοσοφίας και ιδεολογικών διαφορών. Αυτό που είναι πιθανό να συμβεί είναι η βοήθεια του Google προς τον Firefox αλλά με λιγότερα χρήματα και καλύτερους ίσως όρους για το Google.
Στην πραγματικότητα, το Chrome και ο Chrome έχουν συμφέρον να υπάρχει ο Firefox στην αγορά των browsers αντί να χαθεί εντελώς και να επικρατήσει μόνο ο Internet Explorer ή ο Chrome...

Via:pestaola.gr