Subscribe:

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Το iOS κυριαρχεί στο mobile shopping με 92% της αγοράς

Παρά την συνεχή αύξηση των Android συσκευών στην παγκόσμια αγορά το iOS κατέκτησε την κορυφή όσον αφορά το online shopping το 2011 καταλαμβάνοντας το 92% της αγοράς.
Η εταιρεία αναλύσεων Rich Relevance πραγματοποίησε την σχετική έρευνα και βρήκε ότι οι iOS συσκευές ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος του online shopping -εξαιρώντας το desktop- το 2011. Η έρευνα ανέλυσε 3.4 δις shopping sessions μεταξύ Απρίλη και Δεκέμβρη και βρήκε ότι οι iOS συσκευές αύξησαν το μερίδιό τους από το 88% στο 92% μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη. Αυτό αποδεικνύει κατά μία έννοια το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι iOS συσκευές στο online browsing παρά την κυριαρχία του Android.
“The numbers across our retailing partners sites demonstrate just how powerful the iOS platform is enabling mobile web shopping and, while still below 5 percent in total conversion, mobile traffic’s doubling in eight months is a trend we only see accelerating”
To online shopping από φορητές συσκευές αυξήθηκε αρκετά το 2011 διπλασιάζοντας το ποσοστό επί των συνολικών retail πωλήσεων από το 1.87% τον Απρίλιο στο 3.74% τον Δεκέμβριο. Οι σχετικές ιστοσελίδες είδαν και αυτές μια αύξηση στις επισκέψεις από smartphones από το 9% στο 18%.
Η μέση αξία μιας παραγγελίας (Average Order Value – AOV) από iPhone, iPad είναι μεγαλύτερη από άλλες πλατφόρμες με το μέσο κόστος να φτάνει τα $123 τον Δεκέμβριο. Το Android έφτασε τα $101 ενώ το desktop τα $87 αντίστοιχα.

Via:iphonehellas.gr