Subscribe:

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει η ψαλίδα iOS, Android εξαιτίας του iPhone 4S

Έρευνα της NPD σχετικά με την αγορά των smartphones στις ΗΠΑ τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη 2011 δείχνει μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για την πορεία του iOS και του Android.
Τα δεδομένα, λοιπόν, δείχνουν μια δραματική αύξηση στο μερίδιο αγοράς του iPhone που πυροδοτήθηκε ουσιαστικά από την κυκλοφορία του iPhone 4S. Το τρίτο τρίμηνο του 2011 η Apple σκαρφάλωσε από το 26 τοις εκατό στο 43 τοις εκατό. Τα μικρά ποσοστά πριν τον Οκτώβρη εξηγούνται κυρίως από την καθυστερημένη παρουσίαση του νέου iPhone τον Ιούνιο και εξαιτίας της φημολογίας για το περιβόητο iPhone 5.
Φυσικά, το ποσοστό δεν αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με σήμερα καθώς περνάει ο καιρός αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι μία και μόνο συσκευή κατάφερε και έκλεισε ουσιαστικά την ψαλίδα παραμένει εντυπωσιακό από μόνο του:
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η λίστα με τα Top 10 μοντέλα κινητών, στην οποία τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα iPhone 4S, iPhone 4 και iPhone 3GS αντίστοιχα ακολουθούμενα από το Samsung Galaxy S 4G. Πρέπει να είναι βασανιστικό για τους ανταγωνιστές που μια συσκευή τριών χρονών καταφέρνει και διατηρείται πιο δημοφιλής από οτιδήποτε παρουσιάζουν.
 
Via:iphonehellas.gr