Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

To App Store ξεπέρασε $4 δις σε αμοιβές για τους developers


Η πλατφόρμα του Apple Store συνεχίζει να αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για τους developers με την Apple να ανακοινώνει ότι έχει πληρώσει πλέον $4 δις σε αμοιβές.
Η Apple ανακοίνωσε πρώτη φορά αμοιβές $1 δις τον Ιούνιο του 2010, δύο χρόνια μετά την πρώτη διαθεσιμότητα του App Store ενώ πέρσι το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός έφτασε τα $2.5 δις. Τον Οκτώβριο και στην παρουσίαση του νέου iPhone 4S η Apple ανακοίνωσε αμοιβές $3 δις και 18 δις downloads σε ένα σύνολο 250 εκατομμυρίων iOS συσκευών.
Η δημοτικότητα της πλατφόρμας επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την ανωτερότητα του App Store  έναντι του Android στο κομμάτι των developers. Η Google επιδιώκει να βελτιώσει το Android Market ώστε να προσελκύσει περισσότερους developers και να αναβαθμίσει την ποιότητα των προσφερόμενων εφαρμογών. Τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Android Market αποτελεί η μικρή συμμετοχή των χρηστών στην αγορά εφαρμογών, κάτι που εμμέσως ευνοεί την Google αφού οι developers αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν διαφημίσεις για να έχουν έσοδα.

Via:iphonehllas.gr