Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

To USB 3.0 θα έρθει σε smartphones και ταμπλέτες μέχρι το τέλος του 2012

 Οι κινητές συσκευές θα διαθέτουν μια θύρα microUSB με βάση την τεχνολογία USB 3.0 για να χωράνε στο μικρό μέγεθός τους, δήλωσε ο chief technology officer της USB Implementers Forum,  Rahman Ismail.

Επί του παρόντος τα smartphones και οι ταμπλέτες χρησιμοποιούν την παλιότερη και βραδύτερη τεχνολογία USB 2.0, ωστόσο τα αναβαθμισμένα συστήματα θα μπορούν να φτάνουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 800Mbps. «Μία μεταφορά που κάποτε διαρκούσε 15 λεπτά, πλέον θα πραγματοποιείται μέσα σε 1 λεπτό και 10 δεύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισμαήλ.

Οι ταχύτητες μεταφοράς μέσω των USB 3.0 για κινητά, θα είναι σημαντικά πιο αργές από ό,τι οι αντίστοιχες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στα οποία θα χαιρόμαστε μεταφορά δεδομένων μέχρι και 5Gbps. Ωστόσο, οι φορητές αυτές συσκευές θα απολαμβάνουν από την άλλη πιο γρήγορη φόρτιση, μιας και η ροή ενέργειας θα είναι μεγαλύτερη μέσων των θυρών USB 3.0.

Από την άλλη πλευρά, η Intel ανακοίνωσε ότι και αυτή σκοπεύει να ενσωματώσει την ανταγωνιστική της τεχνολογία Firebolt, σε διάφορες φορητές συσκευές.

Το ευτυχές είναι ότι πολλοί από τους τελευταίους υπολογιστές διαθέτουν τόσο θύρες USB 3.0, όσο και Thunderbold, κάτι που  υποδηλώνει ότι προς το παρόν οι δύο τεχνολογίες μπορούν να συνυπάρξουν.

Via:proho.gr